Povestea unui român abandonat de părinţi în anii ’90, care trăieşte visul american la o fermă din Washington

Povestea unui român abandonat de părinţi în anii ’90, care trăieşte visul american la o fermă din Washington

Adrian Ignat/ Dustin Johnson FOTO: Facebook.com

Poveştile copiilor daţi spre adopţie în anii ’90 de familiile din România sunt impresionante. În prezent, mulţi dintre ei încearcă să-şi găsească familiile naturale. Această dorinţă o are şi Adrian Ignat, pe numele american Dustin Johnson, născut la Feteşti, în judeţul Ialomiţa.

Povestea tânărului din Ialomiţa seamănă izbitor cu alte poveşti similare despre copii daţi spre adopţie cuplurilor venite din străinătate. Adrian Ignat s-a născut în 1991 la Feteşti, într-o familie cu prea mulţi copii. Pentru că încă o gură de hrănit ar fi fost prea mult, părinţii au decis să se despartă de Adrian, la câteva luni după ce a fost adus pe lume. 
 
„Foarte multe lucruri nu ştiu despre familia mea, decât că erau săraci. Acesta este motivul pentru care au decis să mă dea spre adopţie. Eu vreau acum să-i caut şi să-mi cunosc adevărata familie” susţine Adrian. 
 
Adrian/Dustin Johnoson
 
Copilul ialomiţean a fost adoptat de un cuplu din America, stabilit în statul Washington. Imediat ce l-au adus în SUA, părinţii săi adoptivi au decis să-i schimbe numele românesc, cu unul american. Aşa că Adrian Ignat a devenit Dustin Johnson. Dacă în alte cazuri experienţele copiilor adoptaţi alături de familiile de schimb nu au fost tocmai fericite, Adrian (Dustin) susţine faptul că noua s-a familie i-a oferit şansa unei vieţi cu adevărat liniştită şi fericită. 
 
„Experienţa mea cu familia care m-a adoptat este foarte bună. Părinţii mei de aici mă iubesc foarte mult şi eu ţin la ei. M-au tratat ca pe propriul lor copil şi le port un mare respect...„ susţine tânărul.
 
Fermier în America 
 
Adrian (Dustin) lucrează în prezent alături de tatăl său la ferma familiei, ferma unde practic el a fost crescut. De dimineaţă şi până seara este alături de părinţii săi adoptivi pentru a-i ajuta cu muncile agricole. Iar acest lucru îi face deosebită plăcere tânărului din judeţul Ialomiţa. 
„Sunt fermier la fel ca şi tatăl meu. Am decis să-l ajut cu munca pământului. Este un lucru care mie-mi face multă plăcere” susţine Adrian (Dustin)
 
Sprijin pe internet 
 
De câteva săptămâni, tânărul s-a afiliat unei comunităţi virutale care încearcă să stabilească legătura dintre
copiii adoptaţi şi familiile lor biologice din România. Iniţiativa i s-a părut interesantă lui Adrian (Dustin) şi speră că aşa va reuşi să-şi cunoască adevăraţii părinţi. „Am apelat la internet pentru că vreau să-mi cunosc familia adevărată. Vreau să ştiu dacă mai am fraţi, surori, şi ce spun părinţii mei, cum trăiesc ei” adaugă tânărul. 
 
Citiţi şi:
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: