Povestea evadatului care a îngrozit Bărăganul. Ce a făcut în cele patru luni de libertate

Povestea evadatului care a îngrozit Bărăganul. Ce a făcut în cele patru luni de libertate

Deţinutul a fost prins de poliţişti FOTO Adevărul

Un condamnat care a evadat de la un punct de lucru al Penitenciarului Rahova a fost capturat de poliţiştii ialomiţeni vineri seară. Bârbatul, în vârstă de 32 de ani, fugise din închisoare în timp ce se afla la muncă pe data de 11 martie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform IPJ ialomiţa, pentru prinderea acestuia, poliţiştii de Investigaţii Criminale au fost sprijiniţi şi de localnici.
 
Bărbatul de 32 de ani evadase în data de 11 martie a.c. dintr-un punct de lucru deschis din localitatea Bragadiru, fiind dat în urmărire generală. În momentul depistării acesta se afla pe un câmp din zona localităţii Marsilieni, unde îşi improvizase un adăpost. 
 
Bărbatul era condamnat la o pedeapsă de 2 ani şi o lună de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere fără permis.  În toată aceata perioadă au fost efectuate activităţi de căutare cu efective mărite, în vederea identificării persoanei în cauză, atât pe raza localităţii de domiciliu, cât şi în zonele adiacente acesteia. Acesta este încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul IPJ Ialomiţa, urmând a fi predat către penitenciar, au anunţat reprezentanţii IPJ Ialomiţa.
 
A îngrozit două comune
 
De când evadase din penitenciar, Marinel Anghel i-a îngrozit pe localnicii din două comune ialomiţene. Oamenii s-au plâns că fura tot ce îi pică în mână, iar Poliţia nu face nimic pentru a-l prinde. Pe 29 iunie, într-o postare pe o pagină de socializare, reprezentanţii organizaţiei locale a Uniunii Salvaţi România Ciochina au transmis un mesaj de revoltă privind această situaţie:
 
"A devenit un real pericol pentru cetăţenii din Comuna Ciochina, respectiv satele Orezu şi Borduşelu-care este localitatea sa de domiciliu şi zona în care a fost văzut de cele mai multe ori de către cetăţeni. Ce fac autorităţile? Autorităţile vin, constată, iau probe şi pleacă. De fiecare dată se repetă această procedură de tărăgănare şi tratare cu indiferenţă a infracţiunilor dar şi a infractorului. Cum să mai fie luată în seamă şi respectată instituţia MAI-ului dacă ea procedează aşa?
 
Parcă autorităţile responsa­bile cu prinderea acestui fugar sunt trase pe dreapta, cu atât mai mult, competenţa de organizare şi strategie în a prinde o persoană fără experienţa tactică şi de camuflaj lipseşte cu desăvârşire. Se aşteaptă că această persoană printr-un exces de teamă să reacţioneze violent şi să rănească pe cineva în propria ogradă pentru a fi luat în serios şi oamenii apăraţi cores­punzător? De ce aşteptăm să apară victime în urma acestui bărbat pentru o mobilizare mai amplă? De ce forţaţi oamenii să ia legea în propria mână deşi în acest fel s-ar întoarce împotriva lor?
   
Vă mai recomandăm şi:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: