Pompierii ialomiţeni, solicitaţi la 118 de misiuni în minivacanţa de Sf. Maria

Pompierii ialomiţeni, solicitaţi la 118 de misiuni în minivacanţa de Sf. Maria

Pompierii, solicitaţi să intervină la peste o sută de misiuni

Începând cu data de 15 august, salvatorii ialomiţeni au fost solicitaţi să intervină la 105 cazuri SMURD (acordarea primului ajutor calificat), 8 misiuni de stingere a incendiilor, 2 solicitări pentru asistenţă persoane, 2 alte intervenţii şi o deblocare de uşă.

 
 Dintre cele 8 incendii la care pompierii au fost solicitaţi în perioada menţionată, 3 s-au produs la locuinţe şi gospodării ale populaţiei, în care au fost distruse aproximativ 200 de baloţi de lucernă, ustensile de bucătărie şi o magazie de materiale, în alte 4 cazuri a ars vegetaţia uscată pe suprafeţe însumate de cca.1.700 mp, iar ultimul incendiu s-a produs la un transformator electric din municipiul Slobozia, care funcţiona necorespunzător.
 
Pe 18 august, în jurul orei 13.00, un echipaj de pompieri de la Detaşamentul Urziceni a intervenit pentru deblocarea intrării şi acordarea primului ajutor calificat unei persoane cunoscută cu afecţiuni cardiace şi cu dificultăţi de deplasare, găsită căzută din pat. S-a asigurat accesul rapid la pacientă şi predarea acesteia echipajului de pe ambulanţa SAJ. După acordarea primului ajutor, pacienta a fost monitorizată şi transportată la Spitalul Municipal Urziceni.
 
Tot în aceeaşi zi, subofiţerii Gărzii Slobozia au acţionat pentru asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor şi pentru acordarea primului ajutor calificat victimelor unui accident rutier în care au fost implicate 3 autoturisme. 4 pacienţi neîncarceraţi care acuzau cefalee, dureri lombare, şi prezentau stări de panică au fost asistaţi de echipajele medicale de la faţa locului. După acordarea primului ajutor, pacienţii au refuzat transportul la spital.  Pe 19 august, pompierii din Urziceni au fost alertaţi pentru recuperarea trupului unui bărbat înecat în balta Nemţi. Persoana  plutea la aproximativ 4 m de mal, iar când a fost scoasă nu prezenta funcţii vitale, fiind declarată decedată de către echipajul SAJ Ialomiţa. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările