Poliţia, cu ochii pe comerţul cu animale. Autorităţile au confiscat 3,2 tone de produse din carne

Poliţia, cu ochii pe comerţul cu animale. Autorităţile au confiscat 3,2 tone de produse din carne

Poliţia a efectuat verificări la nivel naţional FOTO Poliţia Română

Peste 2.300 de sancţiuni au fost aplicate şi 35 de infracţiuni au fost confiscate, în urma unei acţiuni naţionale care a urmărit verificarea legalităţii activităţilor comerciale cu animale şi a sacrificării acestora.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
În perioada 6 – 20 decembrie 2019, sub coordonarea Direcţiei de Ordine Publică, poliţiştii au acţionat, la nivel naţional, pentru verificarea legalităţii activităţilor comerciale cu animale.  În activităţi au fost angrenaţi peste 3.800 de poliţişti, care au acţionat împreună cu reprezentanţi ai D.S.V.S.A., A.N.A.F., Autorităţii Naţionale pentru Zootehnie şi Jandarmeriei.
 
Au fost efectuate 1.452 de acţiuni şi controale în târguri, oboare sau în filtre rutiere şi au fost verificate 1.000 de autovehicule, precum şi 1.600 de animale din punct de vedere al proprietăţii sau provenienţei.
 
În urma activităţilor desfăşurate, au fost aplicate 2.326 de sancţiuni contravenţionale, majoritatea la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva practicilor comerciale ilicite şi la H.G. 984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 1.000.000 de lei.
 
De asemenea, poliţiştii au constatat 35 de infracţiuni în domeniul comercializării şi sacrificării animalelor, fapte de comiterea cărora sunt bănuite 36 de persoane. Totodată, au fost confiscate 19 animale, 3.292 de kilograme de produse de origine animală, precum şi peste 5.600 de alte tipuri de bunuri, în valoare totală de peste 100.000 de lei. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: