Poliţia, cu ochii pe braconieri. Au fost confiscate unelte şi plase folosite la pescuitul ilegal

Poliţia, cu ochii pe braconieri. Au fost confiscate unelte şi plase folosite la pescuitul ilegal

Plasele de pescuit au fost confiscate de poliţişti FOTO IPJ Ialomiţa

Peste 60 de sancţiuni contravenţionale au aplicat poliţiştii din Feteşti şi cei din Stelnica, în cadrul unei ample acţiuni pe linia pisciculturii, combaterii comerţului ilicit stradal şi prevenirii faptelor antisociale.

 
Oamenii legii au urmărit combaterea faptelor de braconaj piscicol, a transportului, colectării şi comercializării ilegale a produselor rezultate din activităţile ilegale de pescuit, în vederea asigurării unor condiţii de piaţă corecte, cât şi sancţionarea persoanelor care încalcă regulile de circulaţie şi normele de convieţuire socială.
 
În cadrul activităţilor au fost aplicate 66 de sancţiuni contravenţionale, cu o valoare totală de 11.025 lei şi au fost constatate 2 infracţiuni în flagrant.  Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul jandarmilor ialomiţeni.
 
Astfel, poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Stelnica au identificat la stâna unui bărbat, de 40 ani, din comuna Borduşani, 7 unelte de pescuit, respectiv setci din fir textil, nylon şi nylon multifilar, în lungime totală de 165 m. Uneltele de pescuit identificate au fost confiscate, iar în acest caz s-a întocmit dosar penal.
De asemenea, poliţiştii rutieri angrenaţi în acţiune au oprit pentru control pe raza localităţii Stelnica un autoturism condus de un bărbat de 51 ani, din municipiul Feteşti. 
 
În urma verificărilor, în portbagajul autoturismului au fost descoperite patru setci de pescuit, în lungime de 16 metri, ce au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Şi în acest caz, poliţiştii au deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări în baza O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul si acvacultura.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: