Poliţia, cu ochii pe braconieri. Doi bărbaţi, cercetaţi penal după ce au fost prinşi cu peşte fără acte

Poliţia, cu ochii pe braconieri. Doi bărbaţi, cercetaţi penal după ce au fost prinşi cu peşte fără acte

Marfa a fost confiscată de poliţişti FOTO Adevărul

Doi bărbaţi au fost prinşi de poliţişti transportând sau comercializând peşte pentru care nu deţineau documente de provenienţă. Pentru prevenirea şi combaterea faptelor de braconaj piscicol, poliţiştii ialomiţeni desfăşoară controale pentru asigurarea respectării legalităţii în acest sector de activitate.

 
Astfel, pe 12 februarie, poliţişti din cadrul Secţiei Stelnica au depistat un bărbat de 61 de ani, din comuna Borduşani, în timp ce transporta, cu ajutorul unei biciclete, peşte din specia plătică, pentru care nu deţinea documente de provenienţă .
 
De asemenea, un tânăr de 18 ani, din municipiul Urziceni, a fost prins în timp ce încerca să comercializeze 30 de kg de peşte din specia caras, pe raza localităţii de domiciliu, fără a respecta prevederile legale în vigoare.
 
În ambele cazuri, poliţiştii aut întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii de infracţiuni prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura, peştele identificat fiind ridicat în vederea confiscării.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: