Podul care desparte copiii de şcoală. Elevii din două sate, plimbaţi la şcoli din judeţ din cauza avariei de la Dridu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Debut de an şcolar cu probleme în zona de vest a judeţului Ialomiţa, din cauza construcţiei podului peste râul Prahova, din zona localităţii Dridu. Lucrările afectează mersul la şcoală a peste 100 de copii, iar autorităţile sunt copleşite de situaţie.

Podul peste râul Prahova din zona de vest a judeţului Ialomiţa face legătura dintre localităţile Dridu – Adâncata – Moldoveni. Totodată construcţia reprezintă cel mai rapid mod de a ajunge la şcoala din Dridu pentru un număr de peste 100 de copii care frecventează cursurile respectivei unităţi de învăţământ.

Lucrările de construcţie a podului au început în urmă cu mai bine de un an, iar copiii din Moldoveni şi Adâncata ajungeau la şcoala din Dridu cu microbuzele, pe o rută ocolitoare a cărei distanţă era de aproximativ 60 de kilometri.

Anul acesta, autorităţile locale au făcut sesizări către Inspectoratul Şcolar Judeţean Ialomiţa în care au relatat faptul că nu îşi mai pot permite financiar să transporte copiii pe respectiva rută, motiv pentru care intenţionează să-i transporte la o şcoală din Urziceni, distanţa fiind de cel mult 20 de kiloteri. Acest demers ar putea da peste cap activitatea din respectivele unităţi şcolare.

„Dacă se va lua această hotărâre va fi destul de complicat, pentru că se va dezechilibra puţin şcoala de la Dridu. Totodată, un dezechilibru va exista şi în şcoala de la Urziceni, având în vedere că urmează să fie frecventată de un număr mai mare de elevi. Cred că ar trebui să se ţină cont şi de aceste aspecte, având în vedere că se dau peste cap activităţile în două şcoli!“, a explicat situaţia Luminiţa Barcari, inspectorul şcolar general al Ialomiţei.

„Constructorul este în întârziere“

Podul care dă peste cap activitatea şcolară în vestul judeţului Ialomiţa a început să se construiască în urmă cu doi ani.

Lucrările au fost executate iniţial de firma Teloxim, o subsidiară a Tehnologica Radion, societate care i-a aparţinut lui Theodor Berna, arestat într-un dosar de evaziune fiscală, în prezent trimis în judecată.

Odată cu arestarea lui Berna Tehnologica Radion a intrat în insolvenţă şi implicit şi firma Teloxim. Aşa se face că lucrările la podul de la Dridu au intrat în conservare până anul acesta în luna aprilie. Şantierul a fost redeschis îndată ce oficialii Consiliului Judeţean Ialomiţa au găsit o nouă firmă care să continue lucrările. Însă maniera în care îşi face treaba noul constructor este una lentă.

„Constructorii sunt în întârziere de o lună şi jumătate. Ei s-au angajat că vor face tot posibilul să respecte termenele pe care le-am stabilit împreună. În caz contrar, aşa cum cere legea, vor suporta penalităţi de întârziere“, a declarat Niculina Negoiţă, director executiv în cadrul Consiliului Judeţean Ialomiţa.

Scandalul iscat din cauza şantierului de la pod este al doilea care se petrece în zona de vest a judeţului. În martie 2015, un alt grup de părinţi ai căror copii învăţau la şcoala din Dridu reclamau faptul că transportul şcolar le era impus de autorităţile locale ale comunei unde îşi trimit copiii la şcoală pentru a favoriza firma de transport privat al unui localnic.
 

Citiţi şi:

Se întâmplă doar în Ialomiţa: 30 de elevi, obligaţi să meargă opt kilometri pe jos ca să ajungă la şcoală

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite