Piste pentru biciclişti în Bărăgan de peste 4 milioane de lei, din fonduri europene. Care este scopul proiectului

Piste pentru biciclişti în Bărăgan de peste 4 milioane de lei, din fonduri europene. Care este scopul proiectului

Autorităţile din Slobozia vor construi piste pentru biciclişti FOTO Facebook/Municipiul Slobozia

Peste 2 kilometri de piste pentru biciclişti se vor construi la Slobozia, proiectul urmărind reducerea substanţială a emisiilor de carbon. Autorităţile locale din Bărăgan au semnat proiectul de finanţare cu fonduri europene care se ridică la peste 4 milione de lei.

 
Primarul Sloboziei, Adrian Mocioniu, a semnat contractul de finanţare a proiectului ”Reţea integrată de piste de biciclete pentru facilitarea mobilităţii alternative nepoluante”, în valoare totală de 4.051.758,07 lei.
Pentru a încuraja mersul pe bicicletă, în vederea reducerii emisiilor de carbon, şi pentru a asigura infrastructura necesară acestui mod de deplasare, proiectul propune realizarea unor piste de biciclete pe bulevardele Unirii şi Cosminului, pe o lungime totală de 2.371 m, astfel: Bulevardul Unirii - 1.535 m şi Bulevardul Cosminului - 836 m (s-a considerat lungimea pistelor de biciclete de pe partea stângă a bulevardului)
- Suprafaţă trotuare amenajate pe bulevardul Unirii – 7.202 m2
- Suprafaţă trotuare amenajate pe bulevardul Cosminului – 1.750 m2
‐ Suprafaţă rulouri de gazon pe Bulevardul Unirii – 790 m2
- Bulevardul Cosminului – 195 m2.
 
Reţeaua integrată de piste de biciclete pentru facilitarea mobilităţii alternative nepoluante este unul dintre obiectivele majore ale Planului de Mobilitate Urbană Durabilă al municipiului Slobozia.

Proiectul a fost depus pe Axa 4 – Sprijinirea dezvoltării durabile, 4.1. Promovarea strategiilor de reducere a emisiilor de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritoriu, în particular zone urbane, inclusiv promovarea planurilor sustenabile de mobilitate urbană şi a unor măsuri relevante pentru atenuarea adaptărilor”, aferentă Programului Operaţional Regional, 2014 -2020. Durata estimată de finalizare a proiectului este de 12 luni după semnarea contractului de execuţie, incluzând o lună pentru încheierea testărilor şi recepţia sistemului.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările