Piaţa Agroalimentară, singurul spaţiu autorizat pentru tăierea mieilor

Piaţa Agroalimentară, singurul spaţiu autorizat pentru tăierea mieilor

Consumatorii, sfătuiţi să cumpere carne de miel doar din spaţii autorizate FOTO Adevărul

Piaţa Agroalimentară Slobozia este singurul spaţiu autorizat sanitar-veterinar pentru sacrificarea şi vânzarea mieilor de către producătorii particulari. Astfel, zona specială va fi deschisă în perioada 23-26 aprilie, în intervalul orar 08.00-16.30 şi în data de 27 aprilie, între orele 08.00-12.00.

 
Sacrificarea se va realiza doar de către măcelari autorizaţi, iar carcasele de miel vor fi verificate, fiind aplicată ulterior marca de sănătate.
Pentru a preveni riscurile la care se expune populaţia prin consumul cărnii de miel rezultate din tăieri clandestine, în spaţii neaprobate, D.S.V.S.A. Ialomiţa face un apel către consumatori şi îi roagă să achiziţioneze produse alimentare doar din spaţii şi unităţi supuse controlului sanitar veterinar. Consumatorii trebuie să ţină cont de câteva sfaturi în achiziţionarea produselor.
 
Carnea trebuie să roz-roşie
 
Carnea de miel sau de ied ce a fost obţinută în unităţi autorizate, sub supraveghere sanitară veterinară, trebuie să poarte marca de sănătate (ştampila de formă ovală) a unităţii şi să prezintă următoarele caracteristici organoleptice : suprafaţa cu peliculă uscată, de culoare roz-roşie, pe secţiune uşor umedă, la atingerea cu degetul existand senzaţia de rece fără a se lipi; consistenţa este fermă, elastică, depresiunile  formate la apăsarea cu degetul revin repede şi complet; mirosul este plăcut, caracteristic speciei; grăsimea este albă sfărâmicioasă.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: