Peste 900 de locuri de muncă vacante în statele europene. Cele mai multe posturi, în Portugalia, la cules de zmeură

Peste 900 de locuri de muncă vacante în statele europene. Cele mai multe posturi, în Portugalia, la cules de zmeură

Muncitorii români, aşteptaţi la cules de zmeură în Portugalia FOTO Adevărul

Peste peste 900 de locuri de muncă sunt disponibile pentru muncitorii români în străinătate, prin reţeaua EURES. Cele mai multe posture sunt în Portugalia, la cules de zmeură, în Spania, tot în agricultură şi în Malta, pentru şoferi de autobuz.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Conform datelor transmise de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 903 locuri de muncă vacante, iar cele mai multe, 330, sunt în Portugalia pentru culegători de zmeură. 
 
În Spania sunt vacante 164 de locuri de muncă, din care 150 în agricultură, 10 pentru sudori, 3 pentru tehnicieni şi un loc de muncă pentru montator structuri (panouri) metalice. În Malta, sunt disponibile 155 de locuri de muncă, dintre care 150 pentru şoferi de autobuz şi 5 pentru specialist vânzări televizate.
 
În Germania sunt vacante 87 de locuri de muncă - 28 pentru şofer de camion, 25 salvamar, 10 programator PLC, 4 bucătar, 3 personal servire clienţi, 3 şofer de autobuz, 2 ospătar, 2 personal întâmpinare oaspeţi, 1 commis chef, 1 contabil, 1 electrician în construcţii, 1 inginer construcţii civile, 1 macaragiu, 1 manager front office, 1 menajeră, 1 tehnician service, 1 tehnician sisteme de încălzire, 1 zidar, în Marea Britanie sunt vacante 55 de locuri de muncă - 50 măcelari, tranşatori, fasonatori, împachetatori carne, 5 asistent medical, iar în Cehia sunt 30 de locuri de muncă - 15 forjor, 15 operator CNC. 
 
Se caută şoferi de camion în Belgia
 
În Slovenia sunt vacante 30 de locuri de muncă pentru muncitor asamblare producţie componente auto, în Belgia sunt 28 de locuri de muncă - 4 operator CNC, 3 şofer camion C, 2 electrician iluminat stradal, 2 macaragiu, 2 tehnician reţele de telecomunicaţii, 1 electrician rezidenţial, 1 inginer dezvoltare, 1 inginer de calitate industrial, 1 inginer producţie, 1 inginer materiale, 1 inginer aplicaţie, 1 instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze, 1 mecanic autoturisme, 1 proiectant mecanic, 1 operator/ambalator în industria alimentară, 1 operator turnare metale, 1 programator CNC, 1 tehnician de întreţinere şi instalare, 1 tehnician hvac, 1 tehnician testare. În Finlanda sunt 11 locuri de muncă - 10 măcelar - tranşator carne de pui, 1 ospătar, în Luxemburg sunt 10 locuri de muncă pentru senior tehnician Chrome, în Norvegia sunt două locuri de muncă pentru frizeri, iar în Lituania este vacant un loc de muncă pentru manager vânzări.
 
Vă recomandăm şi:

 

citeste totul despre: