Peste 700 de tineri vor carieră militară

Sute de tineri ialomiţeni au luat cu asalt Centrul Militar Judeţean, dornici să urmeze o carieră militară.

Ştiri pe aceeaşi temă

Două unităţi militare vor funcţiona, din această vară, la Slobozia, aşa că, odată cu vestea că Ministerul Apărării va reloca un batalion de artilerie pe amplasamentul fostei Unităţi Militare 01088, tinerii au dat buzna la Centrul Militar Judeţean, pentru a se înscrie la concursul de încadrare ca soldat gradat voluntar. Până în prezent, s-au înscris aproape 700 de tineri, dornici să urmeze o carieră militară. Este posibil, însă, ca numărul de locuri care se vor scoate la concurs să nu depăşească 150.

În prezent, la fosta Unitate Militară 01088 a fost relocată UM 01416 - batalion de artilerie terestră - care a început deja lucrările de recondiţionare a cazărmii şi a celorlalte amplasamente.

Comandantul unităţii, locotenent - colonel Dănuţ Geaba, dă asigurări o parte din lucrări vor fi finalizate la anul acesta, iar din vară, la Slobozia va fi relocată încă o unitate mai mare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările