Peste 41 de tone de articole pirotehnice, confiscate de poliţişti în cadrul acţiunii "Foc de artificii"

Peste 41 de tone de articole pirotehnice, confiscate de poliţişti în cadrul acţiunii

Obiecte pirotehnice, deţinute ilegal, confiscate de oamenii legii din toată ţara FOTOPoliţia Română

Peste 41 de tone de articole pirotehnice, în valoare de 1,5 milioane de lei, deţinute fără drept au fost confiscate de poliţiştii din întreaga ţară, pe parcursul acţiunii naţionale "Foc de Artificii", în perioada noiembrie – ianuarie. Aproape 1.500 de persoane sunt cercetate penal pentru nerespectarea legislaţiei în domeniu, informează IGPR.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Poliţia Română, prin Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, a acţionat la nivel naţional, în perioada 21 noiembrie 2017 - 5 ianuarie 2018, pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice. Astfel, în această perioadă, poliţiştii au efectuat 2.941 de acţiuni şi controale în complexe, pieţe şi alte obiective şi au verificat activitatea a 667 de persoane fizice şi juridice autorizate să deruleze operaţiuni cu articole pirotehnice.
 
În aceată perioadă, oamenii legii au constatat 1.411 infracţiuni şi au depistat 1.445 de persoane fizice şi juridice neautorizate, faţă de 1.486 de persoane fiind efectuate cercetări în cauze penale. Au fost retrase 32 de autorizaţii şi au fost aplicate 139 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 248.080 lei. În această perioadă, 51 de persoane au fost rănite din cauza folosirii necorespunzătoare sau neautorizate a articolelor pirotehnice.
 
Vă recomandăm şi:

 

citeste totul despre: