Peste 3.100 permise de conducere, reţinute de poliţişti anul trecut în judeţul Ialomiţa

Peste 3.100 permise de conducere, reţinute de poliţişti anul trecut în judeţul Ialomiţa

Razie în trafic FOTO Adevărul

În anul 2019, în judeţul Ialomiţa au fost sesizate 341 de infracţiuni  stradale. După mediul unde acestea s-au comis, 251 sunt în mediul urban şi 90 în mediul rural, cele mai multe dintre acestea fiind comise pe timp de noapte.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Astfel, poliţiştii criminalişti din cadrul I.P.J. Ialomiţa s-au deplasat pentru cercetarea la faţa locului la 3.914 evenimente, fiind descoperite şi ridicate 15.838 de urme, de diferite categorii. Eficienţa acestor urme ridicate din câmpul infracţional s-a materializat în identificarea prin mijloace criminalistice a 206 persoane sau obiecte, în 166 de cauze penale.
 
Pe raza judeţului, anul trecut, s-au produs 65 de accidente grave de circulaţie, cu 8 mai puţine decât anul precedent, soldate cu decesul a 48 de persoane şi rănirea gravă a 46. Principalele cauze de producere ale acestora au fost: ,,traversarea neregulamentară a pietonilor”, „viteza neadaptată la condiţiile de drum” şi „depăşirea neregulamentară”.
 
Totodată, au fost constatate peste 66.000 de contravenţii, îndeosebi pentru depăşirea limitei legale de viteză, nepurtarea centurii de siguranţă, neacordarea priorităţii de trecere şi abateri săvârşite de către pietoni, biciclişti, motociclişti şi căruţaşi. Pentru abateri contravenţionale grave, sancţionate de lege au fost reţinute 3.154 de permise de conducere. De asemenea, pentru conducerea autovehiculelor cu defecţiuni tehnice, inspecţie tehnică periodică expirată sau fără poliţă de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto au fost retrase, până la remedierea cauzelor, un număr de 1.058 de certificate de înmatriculare.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: