Peste 200 de poliţişti şi jandarmi, cu ochii pe secţiile de votare din judeţul Ialomiţa

Peste 200 de poliţişti şi jandarmi, cu ochii pe secţiile de votare din judeţul Ialomiţa

Secţiile votare vor fi păzite de poliţişti şi jandarmi FOTO Adevărul

Peste 200 de poliţişti şi jandarmi vor fi mobilizaţi în organizarea şi desfăşurarea alegerilor membrilor din România în Parlamentul European şi a referendumului naţional din data de 26 mai. Conform IPJ Ialomiţa, au fost luate toate măsurile pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică.

 
Aceste măsuri urmăresc buna derulare a procesului electoral, precum şi un mod de acţiune corect şi echidistant al efectivelor implicate. Poliţiştii ialomiţeni, alături de reprezentanţii celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Ialomiţa, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Catargiu”  Ialomiţa, precum şi alte structuri judeţene ale M.A.I.), se vor afla în misiuni, pentru  asigurarea măsurilor de protecţie, ordine şi siguranţă publică, la secţiile de votare, precum şi în locurile de depozitare a buletinelor de vot.
 
Măsurile de pază şi protecţie instituite la locaţiile secţiilor de votare presupun prezenţa efectivelor, pentru a preveni apariţia unor incidente de natură să perturbe procesul de votare.
 
Astfel, în perioada 25-26 mai, poliţiştii, jandarmii şi reprezentanţi ai I.S.U. Barbu Catargiu”  Ialomiţa, vor asigura paza şi protecţia a 214 secţii de votare, din totalul celor 220 ce s-au constituit pe raza judeţului Ialomiţa, iar pentru restul secţiilor de votare, dispozitivul va fi asigurat de celelalte structuri ale M.A.I. Duminică, 26 mai, 136 de poliţişti, alături de 86 de jandarmi şi alte structuri, vor asigura măsuri de ordine şi linişte publică, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.
 
Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenaţi în paza şi protecţia secţiilor de votare vor fi sprijiniţi, la solicitare, de patrulele aflate în dispozitivul curent de intervenţie la evenimentele semnalate.
 
Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve şi echipe operative, pregătite să intervină. Astfel, 96 de poliţiştii vor fi constituiţi în echipe operative, alături de luptători pentru acţiuni speciale şi echipe operative de specialişti.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: