Peste 10.400 cazuri de rujeolă: o singură îmbolnăvire, raportată în ultimele zile în judeţul Ialomiţa

Peste 10.400 cazuri de rujeolă: o singură îmbolnăvire, raportată în ultimele zile în judeţul Ialomiţa

Rujeola, o bolaă deosebit de periculoasă FOTO 123 RF

Conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România este de 10.423, din care 38 de decese. În judeţul Ialomiţa, în ultima săptămână s-a înregistrat un singur caz.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Numărul total de cazuri de rujeolă raportate în România de la debutul epidemiei a ajuns la 10.423, 116 fiind înregistrate în ultima săptămână. Totodată, specialiştii au anunţat confirmarea serologică a celui de-al 38-lea deces. ”Cel de-al 38-lea deces datorat rujeolei, confirmat serologic, a fost raportat la un copil cu retard psihomotor în vârstă de 2 ani, sex maculin, nevaccinat, din judeţul Suceava”, au anunţat specialiştii CNSCBT.
 
Conform raportărilor, în ultima săptămână au fost înregistrate 116 de cazuri, în 15 judete şi în municipiul Bucuresti. Câte 22 de cazuri noi s-au înregistrat în Iaşi şi Prahova, 13 în Iaşi, 9 în Neamţ, câte 7 în Bacău, Brăila şi Bucureşti, câte 5 în Botoşani, Olt şi Suceava, 4 în Galaţi, 3 în Braşov, câte 2 în Argeş, Călăraşi şi Dâmboviţa şi unul în Ialomiţa.
 
Peste 9.960 de cazuri de îmbolnăvire s-au înrgistrat la persoane care nu s-au vaccinat deloc, 343 la persoane care au primit o doză de vaccin şi 113 la persoane care au primit două doze de vaccin. Cele mai multe cazuri, peste patru mii, au apărut la copii cu vârste cuprinse între 1 şi 4 ani.
 
Vă recomandăm şi:

 

citeste totul despre: