Peste 100 de poliţişti din Ialomiţa, cu ochii pe minivacanţa de 1 Decembrie. Recomandări pentru şoferi

Peste 100 de poliţişti din Ialomiţa, cu ochii pe minivacanţa de 1 Decembrie. Recomandări pentru şoferi

Poliţia intensifică verificările în minivacanţa de 1 Decembrie FOTO IPJ Ialomiţa

Peste 100 de poliţişti, împreună cu efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Ialomiţa vor acţiona, în minivacanţa de 1 Decembrie, pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice şi pentru siguranţa şi fluenţa traficului rutier.

Ştiri pe aceeaşi temă

De asemenea, poliţiştii vor acţiona, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, pentru verificarea respectării măsurilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
 
La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa, zilnic, peste 100 de poliţişti se vor afla în teren şi vor acţiona în sistem integrat cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne. 
 
În fiecare zi, oamenii legii vor acţiona pe principalele drumuri naţionale şi judeţene pentru prevenirea accidentelor şi fluidizarea traficului rutier, folosind aparate radar, inclusiv dispozitive TrueCam.
 
În această perioadă, aceştia vor beneficia de sprijinul elicopterelor, din cadrul Inspectoratului General al Aviaţiei, ce vor transmite în timp real informaţii către poliţiştii aflaţi în teren, pentru fluidizarea traficului rutier. 
 

Sfaturi pentru conducătorii auto, de la Poliţie: 

 
1. Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se merge în coloană şi nu uitaţi de politeţea rutieră. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule.
 
2. Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă, se dovedesc extrem de periculoase.
 
3. Respectaţi regimul legal de viteză! Poliţiştii rutieri reamintesc că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum sau trafic reprezintă unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere în România.
 
4. În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi la cel mai apropiat poliţist ori sunaţi la 112 - Apelul Unic de Urgenţă!
 
 
Vă recomandăm să citiţi şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările