Pedeapsă cu suspendare pentru Marinică Cazacu, fostul prefect al judeţului Ialomiţa. Acesta a fost achetat de DNA

Pedeapsă cu suspendare pentru Marinică Cazacu, fostul prefect al judeţului Ialomiţa. Acesta a fost achetat de DNA

Marinică Cazacu a fost prefect al judeţului Ialomiţa între 2005 şi 2008 FOTO: arhivă slobozia.adevarul.ro

Curtea de Apel Ploieşti a decis joi, 14 iulie 2016, să-l condamne la o pedeapsă de 3 ani cu suspendare pe Marinică Cazacu, fostul prefect al judeţului Ialomiţa. De asemenea, instanţa la obligat la plata de despăgubiri şi prestarea a 60 de zile de muncă în folosul comunităţii. Ancheta în cazul său a debutat cu 8 ani în urmă şi a vizat comiterea infracţiunii de abuz în seriviciu.

Ştiri pe aceeaşi temă

În acelaşi dosar în care a fost anchetat Marinică Cazacu, fostul prefect al Ialomiţei, a fost cercetată penal şi Elena Brăilă, fosta şefă a Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Ialomiţa. În cazul celor doi, procurorii DNA au reţinut faptul că au comis infracţiunea de abuz în serviciu. 

Potrivit rechizitoriului, Cazacu Marinică şi Elena Brăilă se fac vinovaţi de faptul că au determinat punerea în posesie a unor terenuri, aparţinînd Agenţiei Domeniului Statului, a unor persoane neîndreptăţite în detrimentul altor persoane.

Este vorba despre o suprafaţă de 225 de hectare, a căror valoare era foarte bine cotată, acestea aflîndu-se în imediata apropiere a Drumului Naţional 2A, în zona Manasia-Urziceni. O primă sentinţă în acest caz a fost dată în decembrie 2014, cînd cei doi inculpaţi au primit pedepse cu executare la Judecătoria Ploieşti.

Sentinţa a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Ploieşti, instanţă care s-a pronunţat definitiv în acest dosar joi, 14 iulie 2016. Potrivit sentinţei, ambii inculpaţi au primit cîte 3 ani de închisoare cu suspendare, fiind obligaţi şi la efectuarea de ore de muncă în folosul comunităţii. Sentinţa dată la Ploieşti este definitivă.

 

Citiţi şi:

Primarul Sloboziei, condamnat la închisoare cu executare. Instanţa i-a interzis dreptul de a mai candida

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările