Patul şi rolul său în cuplu. Sfaturile specialiştilor: „Comunicarea între parteneri e cheia tuturor problemelor“

Patul şi rolul său în cuplu. Sfaturile specialiştilor: „Comunicarea între parteneri e cheia tuturor problemelor“

Specialiştii îndeamă cuplurile cu probleme să comunice mai mult FOTO: shutterstock

Greu de acceptat, dar de fiecare dată pusă în practică, regula rezolvării conflictelor în pat este practicată de foarte multe cupluri. Psihologii susţin faptul că disputele între parteneri trebuie rezolvate prin comunicare, dincolo de aşternuturi.

Sexul reprezintă cheia tuturor relaţiei de dragoste. Multe dintre cupluri preferă însă să folosească sexul pentru a-şi ascunde frustrările, neîncrederea sau criza prin care poate trece un cuplu. Într-o definiţie mai apropiată a ideii, specialiştii care au studiat acest fenomen scot la iveală faptul că unii dintre parteneri preferă să-şi rezolve problemele apelând la pat.

Astfel, foarte multe certuri se termină brusc în aşternuturi. Toate acestea doar în aparenţă, pentru că, de fapt, odată consumată partida de amor, partenerii revin la starea conflictuală iniţială.

Frustrările afectează viaţa sexuală

Mai mult decât atât, specialiştii consideră faptul că partenerii care aleg să-şi rezolve conflictele apelând la regula patului au toate şansele să-şi piardă atracţia sexuală manifestă unul faţă de celălalt.

„Viaţa sexuală a cuplurilor trebuie să fie bazată pe confort, siguranţă şi să desfăşoare într-un mediu şi o atmosferă relaxantă”, este părerea psihologului Victoriţa Dumitrache, preşedintele Colegiului Psihologilor din Ialomiţa.

Infidelitatea, mare pericol

În momentul în care atracţia dispare, iar patul nu mai poate rezolva conflictul, riscul ca partenerii să devină infideli unul altuia creşte direct proporţional. Această idee reprezintă un alt amănunt prin care psihologii determină cuplurile să nu apeleze la metoda patului pentru a-şi rezolva conflictele. În opinia psihologilor, cea mai eficientă măsură de care cuplurile trebuie să ţină cont este comunicarea deschisă şi sinceră.

„Oamenii trebuie să înveţe să comunice unii cu ceilalţi. Partenerii trebuie să fie deschişi şi să-şi spună problemele cu care se confruntă. Apelând la pat, ei practic îşi ascund toate frământările”, mai spune psihologul Victoriţa Dumitrache.

La fel de eficientă este şi terapia de cuplu. Există numeroase studii care au scos la iveală faptul că partenerii care apelează la serviciile unui specialist pentru a-şi rezolva problemele de cuplu au şanse mari să aducă armonia în căminul pe care l-au creat.


 


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: