Patimile lui Iisus la Hollywood: topul celor mai bine vândute filme despre suferinţa Mântuitorului

Patimile lui Iisus la Hollywood: topul celor mai bine vândute filme despre suferinţa Mântuitorului

Scenă din filmul „Patimile lui Iisus”, cel mai bine vândut film despre viaţa Mântuitorului FOTO: captură Youtube.com

Patimile Mântuitorului au reprezentat o adevărată sursă de venit pentru producătorii de la Hollywood. Producţiile despre viaţa lui Iisus Hristos difuzate pe marile sau micile ecrane au adus echipelor de filmare profituri de sute de milioane de dolari.

Povestea biblică a patimilor lui Iisus Hristos a fost transpusă în nenumărate pelicule de film. Industria de la Hollywood a investit milioane de dolari în filmele care amintesc despre suferinţele şi chinurile prin care a trecut Mântuitorul. Informaţii referitoare la bugete alocate şi încasările pe care le-au avut filmele despre Iisus Hristos sunt prezentate în detaliu pe celebra platformă cinematografică imdb.com. 
 
1. „Patimile lui Iisus” (2004)
 
Pe prima poziţie în ceea ce priveşte sumele investite pentru realizarea producţiei şi a încasărilor, se poziţionează filmul „Patimile lui Iisus” , film regizat în anul 2004 de Melg Gibson. Producţia care o aduce în prim plan pe actriţa Maia Morgenstein a avut un buget de 30 de milioane de dolari şi încasări de 611 milioane de dolari. Potrivit criticilor, este cel mai scump dintre toate filmele despre viaţa lui Iisus. 
 
2. „Fiul lui Dumnezeu” (2014)
 
Lansat în februarie 2014, „Fiul lui Dumnezeu” reprezintă cea mai recentă producţie despre patimile lui Iisus. Filmul produs de Mark Burnett şi Roma Downey îl are ca protagonist pe actorul Diogo Morgado. Rolul său a stârnit numeroase controverse la Hollywood, actorul fiind acuzat de faptul că arată prea bine pentru a interpreta acest rol. Bugetul peliculei a fost de 22 milioane de dolari, iar încasările au ajuns până la suma de 67,8 milioane de dolari. 
 
3. „Iisus din Nazaret” (1977)
 
Cel mai urmărit film care prezintă viaţa Mântuitorului, „Iisus din Nazaret” a apărut în anul 1977 şi a fost regizat de celebrul Franco Zeffirelli. Cu Robert Powell în rolul principal, filmul lui Zeffirelli a făcut senzaţie pe tot mapamondul, Powell fiind considerat drept cel mai credibil actor care l-a interpretat pe Iisus. La mulţi ani după debutul peliculei, actorul a afirmat că acest rol a fost un adevărat blestem pentru el, viaţa sa schimbându-se în rău după terminarea filmărilor. Cu toate acestea, „Iisus din Nazaret” se situează pe locul 3 în ceea ce priveşte bugetul şi încasările. Echipa lui Franco Zeffirelli a cheltuit 15 milioane de dolari pentru realizarea peliculei, iar încasările s-au apropiat de 20 de milioane de dolari. 
 
4. „Ultima ispită a lui Iisus” (1988)
 
Filmul este regizat de Martin Scorsese şi este o adaptare după romanul omonim scris de romancierul grec Nikos Kazantzakis, în anul 1953. Pelicula evidenţiază lupta lui Iisus cu diverse forme ale ispitei precum teama, deznădeştea sau îndoiala. Protagonistul a fost Willem Defoe, unu dintre actorii pe care critica l-a considerat prea puţin pregătit pentru a juca acest rol. Producţia a avut un buget de 7 milioane de dolari, iar încasările de care s-a bucurat au fost de 8 milioane de dolari. 
 
5. „Evanghelia după Matei” (1964)
 
În anul 1964, regizorul italian Pier Paolo Pasolini cucerea Hollywood-ul cu pelicula sa „Evanghelia după Matei” (titlul orginial: „Il Vangelo secondo Matteo”) în care prezenta patimile lui Iisus, din perspectiva apostolului Matei. Filmul a avut un buget de peste 2,5 milioane de dolari şi încasări de aproximativ 5 milioane de dolari. În ciuda bugetului şi încasărilor reduse, filmul este considerat şi astăzi o capodoperă pentru că regizorul a reuşit să surprindă pe peliculă misiunea Mântuitorului de a birui răul. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările