Oraşul a fost înghiţit de ape

Oraşul a fost înghiţit de ape

Furtuna care s-a abătut aseară asupra Sloboziei a inundat majoritatea străzilor. Mai multe cartiere au ajuns sub ape, iar complexul municipal de tenis a fost inundat, fapt ce a dus la amânarea competiţiei care se desfăşoară în aceste zile.

Klaus a avut de câştigat data trecută din discuţiile cu Ponta (soţul meu mi le-a rezumat la telefon aşa: Ponta l-a călcat în picioare cu aroganţă pe bietul Klaus şi cred că multă lume s-a solidarizat cu el atunci). Ca atare, de ce e el singurul, dintre toţi preşedinţii, care nu are curajul să dea piept cu o femeie, mai ales că nu îl pasc eu la cotitură, ca pe ceilalţi, sau Monica Macovei, sau Muma Pădurii, ci Viorica Dăncilă? Explicaţi-mi şi mie…

Există momente în istoria Europei în care oamenii, cuprinşi de nerăbdare sau de exasperare – după îndelungi perioade de aşteptare zadarnică sau de intervale chinuitoare, tragice şi buimăcitoare, precum cele reprezentate de războaie sau de molime decimatoare – declară pur şi simplu că „împărăţia cerurilor a venit deja”.

acum 2 zile · comentarii (1)

Rezultatele alegerilor prezidenţiale, după primul tur, fiind deja clare, putem încerca câteva explicaţii şi o fotografie a scenei politice actuale. Datele esenţiale sunt că preşedintele Iohannis îşi reconfirmă sprijinul masiv de care se bucură din partea alegătorilor români, că PSD este în cădere liberă, a câştigat doar în 10 judeţe, iar USR-PLUS caută explicaţii pentru pierderea  unei treimi dintre alegătorii de la europarlamentare.

acum 2 zile · comentarii (24)

La ora când scriu sunt disponibile rezultatele din 95,6% de secţii de votare din ţară, şi 74% din diaspora.  Se poate  realiza o evaluare aproape finală. Sunt multe învăţămintele care rezultă din aceste alegeri atât de aşteptate. Prezenţa la vot a fost dezamăgitoare, 47,66%, mai mică decât acum cinci ani când a fost 52,31%. E de neînţeles cum mai mult de jumătate dintre cetăţeni nu folosesc singura „armă” veritabilă pe care o au, votul

acum 3 zile · comentarii (74)

În decembrie 1989 eram profesor de Limba şi literatura franceză la un bun liceu industrial din Oradea. Unul dintre acelea în care se confirma zicala „meseria, brăţară de aur”. Nu de alta, dar le dădea absolvenţilor repartiţii în muncă. Ba la CFR, ba la Direcţia judeţeană de Telecomunicaţii.

acum 3 zile · comentarii (15)

Mare supărare, mare, generată de refuzul lui Klaus Iohannis de a participa la o dezbatere  cu Viorica Dăncilă. Candidatul Dăncilă a declarat că vrea să vorbească despre realizările din mandatul său de premier. Doar că nu acesta ar fi subiectul dezbaterii. Ci abilităţile,  calităţile, cunoştinţele, competenţele, pe care trebuie să le aibă un viitor şef de stat.

acum 21 ore · comentarii (48)

Ieri, la patru zile după cea mai recentă prezenţă în Bucureşti a maestrului Cristian Măcelaru, la Paris s-a anunţat că şeful de orchestră român va prelua începând cu 1 septembrie 2021 funcţia de director muzical al prestigioasei Orchestre Naţionale a Franţei. O titulatură care îi înscrie numele în galeria unor mari predecesori ca Lorin Maazel, Charles Dutoit, Kurt Masur, Daniele Gatti.

acum 22 ore · comentarii (0)
Postari Recente