Slobozia: „Da!“, dar nu în weekend!

Slobozia: „Da!“, dar nu în weekend!

Casa Căsătoriilor este închisă în weekend. Ofiţerul Stării Civile refuză să mai lege destinele tinerilor. Supărată că nu mai primeşte bani pentru orele suplimentare pe care le prestează sâmbătă şi duminică, Maria Gugulea, singura angajată din cadrul Serviciului de Stare Civilă al Primăriei Tăndărei, refuză să vină la muncă.

Promotorul Sloboziei - Doina Bărăganului

Promotorul Sloboziei - Doina Bărăganului

Celebrul ansamblu folcloric este singurul care mai duce numele oraşului peste hotare. Formaţia este condusă de profesorul Cristian Obrejan şi are în componenţă dansatori, orchestră şi solişti vocali, atât din vechea generaţie, cât şi tineri care preiau şi continuă valorile folclorului.

Slobozia: Rodica Ştefănescu: în căutarea copilăriei

Slobozia: Rodica Ştefănescu: în căutarea copilăriei

Scrie poezii de la vârsta de 11 ani. Şi-a găsit adevărata identitate creatoare în versurile dedicate celor mici. Ea însăşi spune că are suflet de copil.Mereu visătoare, mereu veselă, nu a vrut să se despartă de perioada vieţii care i-a fost dragă, copilăria. Aşa că a pus mâna pe condei şi, de mai bine de 40 de ani, aşterne pe foaie versuri pentru copii.

Preşedintele Macron s-a trezit să spună că el n-a întâlnit femei care să fie „perfect educate“ şi care să aibă mulţi copii. Declaraţia a fost făcută la un banchet din statele unite oferit de Bill şi Melinda Gates; şi era menită să le „elibereze“ pe femeile africane de povara de a face mulţi copii – povară care le-ar bloca accesul la educaţie.

acum 3 zile · comentarii (13)

În Orientul Mijlociu şi zona Golfului Persic se desfăşoară două războaie cumplite (Siria, Yemen) unde masacrele, execuţiile, tortura sunt practici cotidiene. Şi, totuşi, presa vorbeşte rar şi marginal despre ele. În schimb, marile ziare al lumii (puteţi verifica acum New York Times şi Washington Post pentru a înţelege anvergura) îşi deschid de câteva zile ediţiile cu cel puţin trei articole despre asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi.

acum 3 zile · comentarii (25)

„Ştiri false“, „adevărul alternativ“, „post-adevăr“ - aceşti termeni au invadat în ultimii ani spaţiul mediatic. Manipularea informaţiilor este la fel de veche ca şi informaţia în sine, dar epoca digitală şi difuzarea instantanee a informaţiilor multiplică efectele. Prin urmare, manipularea se transformă într-o problemă majoră pentru democraţii, în special în contextul crizei de încredere prin care trece.

acum 3 zile · comentarii (5)

Un comentator inteligent şi informat, fără a fi jurist, face observaţia că, la nivel de literă, Sistemul legislativ juridic din România este atât de „bogat“, adică atât de stufos şi de complicat, încât un jurist calificat ar trebui să îşi petreacă toate zilele, fără a putea să îi desluşească toate conexiunile (articole, paragrafe, puncte şi subpuncte), respectiv implicaţiile şi consecinţele practice.

acum 3 zile · comentarii (1)

Eu am obosit de când vă transmit semnal după semnal privind urmările grave şi de durată ce le are deja cursa nebunească, pe foarte repede înainte - a scrierii, votării şi adoptării legilor esenţiale din arhitectura justiţiei române. Mesajele mele veneau de la politicieni, exprimau punctele de vedere repetate şi răs-repetate ale unor instituţii din structurile europene, ar fi trebui să funcţioneze drept nişte avertismente.

acum 2 zile · comentarii (28)

Sesizam într-unul dintre primele comentarii prilejuite de Ordonanţa de urgenţă referitoare la legile justiţiei, ordonanţă dată luni dimineaţa de guvernul condus de doamna Viorica Vasilica Dăncilă, discrepanţa dintre declaraţiile premierului şi cele ale ministrului Justiţiei, dl. Tudorel Toader.

acum 2 zile · comentarii (24)

Ştiam că există un canal de comunicare nepublic între Bucureşti şi Bruxelles. Întâmplător, sau nu, aflăm şi noi, din când în când, ce „circulă” pe acest canal. La cererea CE, ministrul de Finanţe, Teodorovici, a trebuit să explice oficialilor europeni cum va reuşi să menţină ţinta de deficit bugetar pe cash de 2,97% în acest an, de 2,58% anul viitor, de 1,89% în 2020 şi de 1,23% din 2021. Dacă a reuşit sau nu să-i convingă, vom vedea.

acum 23 ore · comentarii (7)

Preşedintele Trump a decis retragerea ţării sale din încă un acord internaţional de importanţă strategică, un semnal ce va avea un impact teribil deoarece, cu siguranţă, urmează dezechilibrarea imediată a formulei de echilibru şi supraveghere reciprocă a arsenalelor SUA şi Rusiei.

acum 22 ore · comentarii (69)

Partidele parlamentare româneşti au cerut ca o dată cu "Integrarea Europeană" să se introducă în constituţie şi sintagma "Limba Română". Plahotniuc şi gaşca sa de rude, ce conduce actualmente Republica Moldova, cunoşteau această condiţie şi deşi ea este una legitimă au refuzat-o. În realitate Plahotniuc nu şi-a dorit niciodată să introducă în constituţie "Integrarea Europeană" ci doar să pună într-o poziţie proastă partidele româneşti.

acum 21 ore · comentarii (2)
Postari Recente