Slobozia: Palate ridicate din mila englezilor

Slobozia: Palate ridicate din mila englezilor

Traficanţii de cerşetori au „populat“ oraşul cu palate de sute de mii de euro fiecare, ridicate din banii adunaţi din pomenile englezilor. Clanurile Radu, Drăguşin şi Schian şi-au ridicat câte trei –patru palate de fiecare situate în Ţăndărei. „Castelele“ sunt goale, ţiganii preferând să locuiască claie peste grămadă în cocioabe fără utilităţi.

Slobozia a devenit capitala hipismului românesc

Slobozia a devenit capitala hipismului românesc

Timp de patru  zile, Parcul de Vacanță Hermes va găzdui Concursul Național de sărituri peste obstacole și dresaj, dotat cu trofeul „Cupa României“. Aproximativ 85 de cupluri, reprezentând 18 cluburi de hipism din România, cărora li se adaugă  și un club bulgăresc, și-au anunțat  participarea la această grandioasă competiție.

Cred că putem concluziona: societatea românească a câştigat o luptă grea. Cu un ins incult, fără scrupule, cu înclinaţii totalitare, cu obiectivul de a-şi subordona instituţiile statului pentru rezolvarea unei probleme personale: să scape de puşcărie. Nu a reuşit, pentru că nu mai suntem în era Ceauşescu. Au rezistat asaltului, în primul rând, instituţiile şi asta i-a fost fatal.

Preţ de o săptămână, până în ziua de 25 iulie, la iniţiativa unuia dintre ce mai talentaţi şi mai cu notorietate actori aparţinând tinerei generaţii - l-am numit pe Marius Manole - câţiva dintre slujitorii Thaliei strâng semnăturile necesare pentru a da o şansă transformării în lege, în normă constituţională a dezideratului „Fără penali în funcţii publice“.

acum 8 ore · comentarii (6)

Ne-am obişnuit. Dragnea ne flutură pe sub ochi cifre mirobolante, despre cât de bine trăiesc şi vor trăi românii. O lege a pensiilor care va duce la creşterea lor până la dublare, în 2021. Da, dar se va aplica din 2021, pentru că nu pot computerele calcula pensiile bazate pe noua formulă, 2-3 socoteli aritmetice. Nu pot ele şi gata, de asta nu se aplică imediat legea, după aprobare.

acum 8 ore · comentarii (13)

Buletinul Preţul Gazelor Naturale în România, publicat la 1 iulie 2018, de către Asociaţia Energia Inteligentă, scotea în evidenţă faptul că preţul gazelor naturale pe piaţa românească urmează să crească cu cca. 15,6% în trimestrul IV 2018, faţă de trimestrul IV 2017.

acum 3 zile · comentarii (3)

Marea Britanie nu şi-a vindecat niciodată sindromul post-imperial. Ca în stresul post-traumatic, Marea Britanie a încercat să menţină marele Imperiu în care soarele nu apunea niciodată prin crearea Commonwealth-ului şi a încercat să menţină, cumva, prin limbă şi suveranitatea Reginei asupra Australiei, Noii Zeelande, Canadei şi altor dependinţe, relevanţa globală şi grandoarea fostului Imperiu Britanic pentru regatul insular.

acum 3 zile · comentarii (51)

Din capul locului, trebuie să explic titlul articolului de faţă: „Merge şi aşa“ este o expresie a cârpelii de moment, este apogeul peticirilor pe termen scurt, practic prin „Merge şi aşa“ se atinge apogeul excepţiilor de moment în dauna evidentă a unui lucru bun, trainic,  care în mod normal ar fi luat ceva mai mult timp de făurire, dar ar fi rezistat mult mai bine în timp.

acum 3 zile · comentarii (4)

Discuţiile despre salariu. Şi ce salariu vreţi? Păi depinde de job, nu? Păi cum depinde de job? Pentru două joburi diferite cereţi două salarii diferite? Păi nu e logic aşa? Dacă e un job cu responsabilitate mai mare, trebuie să primesc un salariu mai mare, evident! Şi se uită ironic şi cu subînţeles la mine, ia uite şi la ăsta ce întrebare stupidă îmi pune...

acum 3 zile · comentarii (14)

Când eram copil şi tânăr încă, Golanii, cum le ziceau Vaideenii, ţărani olteni din jurul insulei de ardeleni cu numele celebru de Vaideeni, Golanii veneau la cosit la Vaideeni, la ciobani, cum veneau, altfel, la toate muncile câmpului: săpat, copăit, plivit grădinile de zarzavat, strânsul şi clăditului fânului după coasă, tăiatul lemnelor cu securea şi cu joagărul pentru iarnă…

acum 3 zile · comentarii (4)

Tot citesc critici acerbe la adresa preşedintelui Iohannis, acuzat că nu rezolvă tot ce nu rezolvă societatea. Ca un dictator, sau măcar că un „tătuc“ bun şi atotputernic. Nu este acesta rolul preşedintelui în societăţi democratice. Sunt ţări precum Germania, Austria, Italia, în care preşedintele are doar rol decorativ. Şi funcţionează, bine mersi, foarte bine.

acum 3 zile · comentarii (31)

Ultimii dar nu cei din urmă! În Republica Moldova trei direcţii politice principale se bat pentru acapararea puterii în interesul propriu, dar există şi o a patra forţă politică care poate schimba radical destinul românilor de dincolo de Prut: Unionismul!

Când lui Iisus „i se face milă de mulţimile de oameni” (Matei 14, 14-22), el face trei lucruri, în ordinea aceasta: 1) le vindecă trupurile – îi vindecă pe toţi bolnavii din acele mulţimi; vorbim de 14.000 de oameni, o adunare imensă, chiar după standardele de azi; 2) le vindecă sufletele, prin Cuvântul Său; 3) îi hrăneşte, înmulţind cinci pâini şi doi peşti, care ajung pentru toţi cei adunaţi în acel loc pustiu.