VIDEO Ordonanţa Militară 7  instituie  carantină totală la Ţăndărei. Ministrul de Interne: 60% din cazurile de COVID-19 din Ialomiţa sunt din acest oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Razie de amploare vineri în judeţul Ialomiţa FOTO IPJ Ialomiţa
Razie de amploare vineri în judeţul Ialomiţa FOTO IPJ Ialomiţa

În Ţăndărei sunt aproximativ 13.000 de locuitori, iar 800 s-au întors din străinătate. Cinci oameni din oraş, diagnosticaţi cu COVID-19, au murit până acum. Autorităţile din Ialomiţa au cerut joi Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă să dispună „carantină totală” la Ţăndărei pentru ca oraşul să nu devină un focar de boală. Mulţi dintre cei veniţi acasă nu respectă măsurile impuse de autorităţi.

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunţat sâmbătă că se instituie carantină pentru localitatea Ţăndărei.  Astfel, nimeni nu poate intra sau ieşi în / din Ţăndărei prin alte zone decât cele publice. Decizia a fost luată având în vedere numărul mare de persoane infectate şi de decese înregistrate în localitate. 

"În Ialomiţa, din totalul cazurilor pozitive, de 48 de persoane, 31 sunt din Ţăndărei, un procent de peste 60%.

Dintre cei opt decedaţi, 7 sunt tot din Ţăndărei", a declarat sâmbătă ministrul de Interne Marcel Vela.

În acest context, Marcel Vela a anunţat că oraşul Ţăndărei intră în carantină. “Este strict interzisă ieşirea şi intrarea în Ţăndărei prin alte zone decât cele publice”, a spus Vela.

"Vom permite doar transportul de marfă, aprovizionarea populaţiei şi pentru persoanele care nu locuiesc în zona carantinată şi desfăşoară activităţi economice, sau ordinea publică, sanitară etc Vreau să anunţ cetăţenii din Ţăndărei că măsurile de verificare se realizează de către personalul structurilor MAI în colaborare cu cele ale MApN. Vom aplica legea! Consiliul Judeţean Ialomiţa, Primăria, Consiliul Local vor lua măsuri pentru asigurarea serviciilor de asistenţă socială şi aprovizionarea cu alimente de bază pentru persoanele fără aparţinători sau alte forme de ajutor pentru persoanele care nu se pot deplasa", a precizat ministrul de Interne.

Nu respectă măsurile de izolare

Sute de persoane, care aveau sau nu un loc de muncă în străinătate, aşa cum a declarat pentru Adevărul, primarul localităţii Ţăndărei, Nicoleta Toma, s-au întors acasă în ultima perioadă. La Ţăndărei, aproximativ 400 de persoane se aflau vineri în izolare la domiciliu, lucru care de furcă autorităţilor. Oamenii nu respectă măsurile impuse de autorităţi pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, motiv pentru care a fost cerut ajutorul autorităţilor centrale. În prezent, aproximativ 800 de cetăţeni de etnie romă reveniţi la Ţăndărei din Anglia, Spania sau Germania sunt păziţi de forţele de ordine pentru a nu ieşi din case.

Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite