O jumătate de tonă de carne de porc fără acte, confiscată de autorităţi la Sineşti

O jumătate de tonă de carne de porc fără acte, confiscată de autorităţi la Sineşti

Carnea a fost confiscată FOTO Adevărul

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Ialomiţa a monitorizat joi, 6 decembrie, traficul pentru a-i depista pe cei care transportă ilegal carne de porc sau animale vii. Controlul a fost efectuat în colaborare cu echipaje de Poliţie-

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Acţiunile s-au desfăşurat în zona localităţii Sineşti (orele 05.00 – 06.30) şi zona cartierului Buliga al municipiului Feteşti (orele 07.00 – 08.30).
În urma verificării mijloacelor de transport a fost identificată, în zona localităţii Sineşti, o persoană care transporta patru carcase porcine, cu origine declarativă localitatea Coşereni, produse ce urmau a fi transportate în Bucureşti. Pentru această marfă, proprietarul nu a putut face dovada provenienţei.
Transportatorul a fost sancţionat conform H.G. 984/2005, cu modificările ulterioare, cu amendă în valoare de 720 lei, dispunându-se totodată confiscarea întregii cantităţi de carcasă de porc şi organe de porc (500 kg),  identificate în timpul controlului şi dirijarea acestora către o unitate autorizată sanitar-veterinar pentru distrugere prin incinerare.
citeste totul despre: