Municipiul Slobozia a intrat în scenariul roşu. La cât a ajuns rata de infectare cu COVID-19

Municipiul Slobozia a intrat în scenariul roşu. La cât a ajuns rata de infectare cu COVID-19

Creştere alarmantă a cazurilor de infectare cu COVID-19 FOTO Shutterstock

Pe raza localităţilor Slobozia, Urziceni şi Bucu, purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise, având în vedere că incidenţa cazurilor este mai mare de 3/1.000 de locuitori.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa, în municipiul Slobozia s-a trecut la scenariul roşu, după ce rata incidenţei cumulate a cazurilor de COVID 19 a ajuns la 3,12/ 1.000 de locuitori în ultimele 14 zile.
 
Astfel, toate unităţile de învăţământ preuniversitare de pe raza municipiului Slobozia trec în scenariul 3 pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 28 octombrie. Se instituie, de asemenea, obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât masca să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise.
 
Totodată, desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este interzisă.
Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă.
 
Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, este permisă doar pentru persoanele cazate în aceste unităţi. Se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective;
 
Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă;
În scenariul roşu se află şi municipiul Urziceni (rata de 3,05) şi comuna Bucu (3,24).
 
Vă mai recomandăm şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările