Mormane de gunoi. Amenzi în valoare de 500.000 de lei, aplicate primăriilor de Garda de Mediu

Mormane de gunoi. Amenzi în valoare de 500.000 de lei, aplicate primăriilor de Garda de Mediu

Mormane de gunoi în judeţul Ialomiţa FOTO Garda de Mediu

În cadrul unei acţiuni de control, dispuse de Comisariatul General, privind salubrizarea localităţilor, în perioada 1 martie – 30 inie 2019, Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Ialomiţa a efectuat inspecţii la toate cele 66 UAT-uri de pe raza judeţului, precum şi la operatori economici de salubritate din judeţul Ialomiţa.

 
În timpul acţiunilor de control au fost identificate zone cu depozitări necontrolate de deşeuri, constând în deşeuri provenite din construcţii şi deşeuri menajere amestecate cu gunoi de grajd.
Pentru neconformităţile constatate, au fost aplicate UAT-urilor 38 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 485.000 lei.
 
De asemenea, a fost sancţionat şi un operator de salubritate (n.r. SC Rosal SA Bucureşti, punct de lucru Urziceni) cu amendă în valoare de 40.000, conform art. 61 alin. 1 lit. a din Legea 211/2011. Totodată, au fost stabilite măsuri de remediere cu termene de realizare, urmând ca, la expirarea acestor termene, comisarii GNM-CJ Ialomiţa să verifice modul în care au fost îndeplinite măsurile respective şi, în caz de neconformare, să aplice sancţiunile prevăzute de legislaţia de mediu.
 
Menţionăm că în 56 de localităţi funcţionează serviciul de salubrizare, iar în 10 acesta nu este funcţional, au anunţat reprezentanţii Gărzii de Mediu.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: