Medicul stomatolog care pune bazele turismului medical de la sat: vrea să arate străinilor comuna în care s-a născut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La marginea judeţului Ialomiţa, în comuna Dridu, un medic stomatolog încearcă să pună bazele unei idei de afaceri mai puţin cunoscută în România. Este vorba despre un anumit tip de turism medical, o alternativă prin care pacienţii să beneficieze de tratamente medicale la preţuri mai mici şi să aibă şansa să descopere locuri inedite.

După ani buni petrecuţi departe de localitatea natală, în agitatul Bucureşti, medicul stomatolog Cristina Petreuş s-a decis să revină acasă şi să sprijine micul sat ialomiţean. Aşa că a realizat un proiect cu finanţare europeană, reuşind să beneficieze de 250.000 de euro, bani pe care i-a investit într-un cabinet stomatologic dotat la ultimele standarde.

 „Eu sunt născută aici în Dridu şi m-am gândit să fac ceva pentru oamenii din comunitate mea, să-i ajut într-un fel. Şi cum aş fi putut să fac toate acestea? Fiind alături de ei prin profesia pe care o practic. Aşa s-a născut ideea cabinetului. Nu m-am gândit niciodată la bani, am făcut totul pentru oameni”, declară medicul stomatolog Cristina Petreuş.  
 
Super-clinica de la ţară

Cabinetul stomatologic al medicului Cristina Petreuş este în realitate o clinică modernă, dotată cu cele mai noi aparate în domeniul stomatologiei.

image

Specialiştii în stomatologie din Dridu FOTO: Facebook.com/Cristina Petreuş

Dincolo de aparatură, medicul Cristina Petreuş a reuşit să convingă să fie alături de ea mai mulţi specialişti, pe care i-a cunoscut la Bucureşti. O echipă de patru medici cu ştate vechi în branşă, şcoliţi şi formaţi la cele mai renumite cabinete de profil din Capitală, bat săptămânal uliţele din Dridu pentru a avea grijă de dantura oamenilor din întreg judeţul Ialomiţa.

image

FOTO: Facebook.com/Cristina Petreuş

„Trebuie să vă spun că, dincolo de localnicii din Dridu, la serviciile noastre apelează şi oameni din Bucureşti şi din Ialomiţa. Pacienţii sunt foarte încântaţi de serviciile  pe care noi le oferim”, mai spune medicul Cristina Petreuş.


Turism medical la Dridu

La trei ani şi jumătate de la inaugurarea clinicii dentare, Cristina Petreuş s-a decis să-şi dezvolte afacerea pe care a realizat-o. Având în vedere adresabilitatea mare a pacienţilor, ea încearcă să pună bazele unui concept mai puţin cunoscut în România: un anumit tip de turism medical.

Oricât ar părea de neobişnuit, acest concept presupune tratarea problemelor medicale ale oamenilor care apelează la serviciile specialiştilor, beneficiind dincolo de tratamente de posibilitatea de a cunoaşte oameni, locuri şi tradiţii locale inedite.

image

FOTO: Facebook.com/Cristina Petreuş

„Deşi pare doar un concept, acest tip de turism reprezintă pentru noi şi pacienţii noştri o necesitate. Unele tratamente necesită perioade mai lungi, iar oamenii vin aici de la distanţe considerabile. Alteori, după o intervenţie stomatologică chirurgicală, nu te poţi urca pur şi simplu în maşină. Sau ai nevoie de perioade mai lungi de supraveghere medicală. Noi ne-am gândit că putem să oferim acest tip de serviciu”, spune cu convingere medicul Cristina Petreuş. Deocamdată, planurile nu s-au concretizat, dar medicul a început demersurile în acest sens. Astfel, pe viitor, cei care vin să îşi trateze dinţii la Dridu ar putea să facă şi turism rural în zonă.

Istorie locală la Dridu

Deşi aflată la mare distanţă de Slobozia, centrul urban al Ialomiţei, comuna Dridu este un loc încărcat de istorie. Atestată documentar în anul 1464  de voievodul Radu cel Frumos, Dridu adăposteşte o importantă aşezare arheologică, specifică perioadei Halstatt. De asemenea, la Dridu există şi una dintre cele mai vechi biserici construită în Ialomiţa. Este vorba despre biserica „Sfânta Parascheva”, care a fost ridicată între anii 1774 – 1782.

 

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite