Măsuri de fluidizare a traficului la punctul de taxare de la Feteşti în perioada minivacanţei

Măsuri de fluidizare a traficului la punctul de taxare de la Feteşti în perioada minivacanţei

Se aşteaptă val de turişti către litoral FOTO Adevărul

Având în vedere că în perioada imediat următoare, care cuprinde atât ziua de Sfânta Maria cât şi zilele de sfârşit ale săptămânii, în zona Agenţiei de Încasare Feteşti se pot înregistra ambuteiaje din cauza numărului mare de vehicule, CNAIR SA împreună cu Poliţia Rutieră, urmează să ia măsuri pentru fluidizarea traficului.

În condiţiile în care, din cauza aglomeraţiei, pe sensul Bucureşti - Constanţa se crează ambuteiaje, CNAIR SA va schimba sensul de circulaţie pe una din benzile reversibile, traficul urmând a se desfăşura pe 4 benzi în sensul Bucureşti – Constanţa şi pe 2 benzi în sensul Constanţa –Bucureşti;
Dacă pe banda de încasare în numerar a tarifului de trecere (dotată cu barieră) pe sensul Constanţa- Bucureşti se crează ambuteiaje, CNAIR SA va organiza un punct suplimentar de încasare, traficul urmând a fi dirijat şi prin spatele clădirii Agenţiei de Încasare Feteşti.
 
Totodată, CNAIR SA doreşte să reamintească utilizatorilor că, peajul (tariful de trecere pentru utilizarea podurile peste Dunăre între Feteşti şi Cernavodă, situate pe autostrada A2 Bucureşti - Constanţa) poate fi achitat:
pe portalul CNAIR www.erovinieta.ro şi prin intermediul aplicaţiei eTarife (destinată telefoanelor mobile);
la distribuitorii autorizaţi (lista completă se poate verifica pe site-ul CNAIR la adresa www.cnadnr.ro).
prin SMS , la numarul 7577.
 
În cazul în care se optează pentru plata tarifului printr-unul din canalele menţionate anterior, trecerea prin staţia de taxare se va realiza pe benzile marcate cu semnul e-tarif.
Atenţie! În cazul în care s-a omis plata anticipată iar trecerea s-a efectuat pe benzile marcate cu semnul e-tarif, tariful poate fi achitat ulterior trecerii printr-unul din canalele menţionate anterior, până la ora 24.00 a zilei următoare trecerii. Trecerile achitate şi neutilizate pot fi folosite într-o perioadă de 12 luni de la data achitării.
 
Cu excepţia peajului achitat prin intermediul SMS (canal prin care se poate achita tariful numai pentru câte o trecere), tariful poate fi achitat şi pentru 2 sau 20 de treceri.
 
Utilizatorii sunt rugaţi ca, la achitarea unor peaje, să verifice datele pe care le transmit prin SMS sau care sunt înscrise pe documentul emis de către distribuitorii autorizaţi ai CNAIR, în special numărul de înmatriculare al vehiculului, înainte de a certifica prin semnătură corectitudinea acestora. Un peaj achitat după expirarea termenului prevazut de legislaţia în vigoare (după ora 24.00 a zilei următoare trecerii) nu poate fi luat în considerare pentru trecerea în cauză.
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: