Marian Neacşu, preşedintele PSD Ialomiţa, condamnat definitiv pentru conflict de interese. Reacţia organizaţiei judeţene: „soluţia judecătorilor este una politică”

Marian Neacşu, preşedintele PSD Ialomiţa, condamnat definitiv pentru conflict de interese. Reacţia organizaţiei judeţene: „soluţia judecătorilor este una politică”

Marian Neacşu a fost condamnat definitiv în urma unei sesizări ANI FOTO: urziceniultau.ro

Marian Neacşu, deputat PSD de Ialomiţa şi lider al social-democraţilor ialomiţeni, a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare, într-un dosar privind fapte de conflict de interese. Decizia a fost luată de Înalta Curte de Casaţi şi Justiţie şi este definitivă.

UPDATE: Reprezentanţii organizaţei judeţene PSD Ialomiţa au dat publicităţii un comunicat de presă în care fac un scurt comentariu legat de condamnarea definitivă a lui Marian Neaşcu, în urma recursului judecat la ÎCCJ. „Apreciem soluţia judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în cazul deputatului Marian Neacşu este una politică şi regretabilă din toate punctele de vedere” se arată în comunicatul de presă al PSD Ialomiţa. 

În 2013, procurorii Parchetului General îl trimiteau în judecată pe Marian Neacşu, deputat PSD în Parlamentul României. Acesta a fost anchetat ca urmare a unei sesizări depuse de Agenţia Naţională de Integritate, privind un posibil conflict de interese.

Potrivit ANI, Marian Neacşu şi-a angajat fiica în la biroul său parlamentar, în perioada 2009 – 2012, în timpul primului său mandat în Parlamentul României. Cazul s-a judecat vreme de doi ani, instanţa condamnându-l pe fond, în februarie 2015. Atunci Neacşu a primit o amendă penală de 2.000 de lei.

6 luni cu suspendare

Decizia dată în fondul cauzei a fost atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de procurorii Parchetului General. Curtea Supremă s-a pronunţat definitiv în recurs, luni 22 februarie. Completul de 5 judecători ai ÎCCJ a stabilit să schimbe pedeapsa aplicată lui Marian Neacşu. Astfel, el a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare şi un termen de încercare de 2 ani şi 6 luni. Practic, în toată această perioadă de timp el trebuie să aibă un comportament civic deosebit, altfel ar putea să ajungă după gratii.

Ales în locul lui Silvian Ciupercă

Marian Neacşu a fost ales preşedinte al PSD Ialomiţa anul trecut, după ce Silvian Ciupercă, fostul preşedinte al organizaţiei, a rămas fără funcţie ca urmare a anchetei deschisă de DNA pe numele său. Ciupercă a fost acuzat de trafic de influenţă, într-un dosar penal al cărui prejudiciu estimat depăşeşte 35 milioane de lei. În prezent, dosarul lui Ciupercă se judecă la Tribunalul Bucureşti, el aflându-se în stare de libertate, sub control judiciar.

 

Citiţi şi:

Marian Neacşu, deputatul PSD de Ialomiţa care a fost anchetat pentru că şi-a angajat fiica în Parlament

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: