Investiţii pentru modernizări. Consiliul Judeţean Ialomiţa va construi două terenuri de sport la ţară

Investiţii pentru modernizări. Consiliul Judeţean Ialomiţa va construi două terenuri de sport la ţară

Contractele au fost parafate la Consiliul Judeţean Ialomiţa FOTO Adevărul

Trei noi contracte pentru investiţii în comunele Bărcăneşti, Cocora şi Săveni au fost semnate la Consiliul Judeţean Ialomiţa, în primele două localităţi fiind vorba despre construirea unor terenuri de sport moderne.

Astfel, este vorba de „înfiinţarea unui teren de sport multifuncţional în comuna Bărcăneşti, care presupune construirea unui spaţiu de 42 m x 22 m, cu pardoseală din gazon sintetic, împrejmuit cu un gard din plasă de polietilenă, cu înălţimea de 5 m. Terenul de sport va dispune de 2 porţi minifotbal, 2 panouri baschet, 2 stâlpi mobili tenis/volei, 1 fileu de tenis, 1 fileu volei, mingi, rachete tenis şi 2 gradene metalice cu 48 de locuri. Pentru acest proiect, prin Programul Judeţean de Dezvoltare Locală 2020 a fost alocată suma de 199.914,77 lei, contribuţia de la bugetul local fiind de 134.389,23 lei.
În comuna Cocora va fi realizat un teren de sport multifuncţional, cu suprafaţa totala de 1.202,53 mp. Gazonul se va întinde pe 987,89 mp, în timp ce aleile vor ocupa restul de 214,64 mp. Dotările amintite în detaliile proiectului sunt porţi de fotbal, un fileu de tenis de câmp, coşuri de baschet şi bănci, pe lângă altele necesare, cum ar fi stâlpii de iluminat. Terenul de sport va fi împrejmuit cu profile metalice cu plasă bordurată verde şi polipropilenă cu înălţimea de 3 m. Consiliul Judeţean Ialomiţa contribuie prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Ialomiţa cu 200.000 lei, o sumă similară, 197.856 lei, urmând să fie asigurată din bugetul local.
Echipa de proiect din comuna Săveni a obţinut fonduri pentru a moderniza sistemul de lămpi existent, prin înlocuirea a aproape 500 din corpurile de iluminat vechi cu unele de tip LED de 36 W. Astfel, peste 3.000 de locuitori ai comunei, dar şi aproximativ 5.000 de persoane care trec prin localitate sau vizitează zona se vor bucura de un sistem de iluminat modern. Pentru acest proiect, finanţarea nerambursabilă ajunge la 200.000 lei, în timp ce bugetul local va suporta un cost de 110.843,48 lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: