Investigaţii medicale la distanţă, la cel mai mare spital de urgenţă din judeţul Ialomiţa

Investigaţii medicale la distanţă, la cel mai mare spital de urgenţă din judeţul Ialomiţa

Spitalul din Slobozia FOTO Adevărul

Pentru că are angajaţi doar 3 medici cu competenţe pentru realizarea examenelor computer tomograf şi un singur aparat funcţional, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Slobozia va apela la sistemul de Teleradiologie. Adică, imaginile vor fi interpretate de la distanţă de alţi doctori.

 
 
Din cele 3 aparate Computer Tomograf existente în unitatea medicală doar unul este funcţional. Cel mai vechi a împlinit recent 12 ani, iar ultimele două au fost achiziţionate în ultimii 2 ani, atât prin fonduri proprii, cât şi în urma unei donaţii făcute de Ministerul Sănătăţii, însă nu sunt performante.  Din această cauză, toate investigaţiile CT se realizează cu dificultate. Nu de puţine ori s-a întâmplat ca urgenţele medicale să fie direcţionate către Bucureşti sau Constanţa. Spitalul din Slobozia duce însă lipsă şi de personal. Mariana Iancu, managerul unităţii medicale spune că a găsit soluţia. Va apele la serviciul de Teleradiologie prin care imaginile sunt interpretate de la distanţă.
 
De multe ori, chiar şi urgenţele medicale care au nevoie de astfel de intervenţii sunt transferate către spitale din Constanţa sau Bucureşti. La toate acestea se adaugă şi faptul că Spitalul Slobozia are doar trei medici care au competenţe pentru realizarea examenelor CT. Cu toate acestea, reprezentanţii unităţii medicale susţin că vor remedia situaţia. «Începând cu luna septembrie 2019, vom pune în funcţiune cel de-al doilea Computer Tomograf, care este unul foarre performant şi a fost achiziţionat din venituri proprii... Pentru a veni în sprijinul pacienţilor, vom efectua investigaţiile de Radiologie şi Imagistică Medicală în regim de gardă continuă!» a explicat Mariana Iancu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia. «Pentru a completa echipa, vom apela la serviciile de Teleradiologie ale altor medici... Demersurile noastre sunt aproape de final!» a spus Mariana Iancu. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: