Intoxicaţi cu nitriţi din neglijenţa mamei, doi bebeluşi au ajuns în stare gravă la spital

Intoxicaţi cu nitriţi din neglijenţa mamei, doi bebeluşi au ajuns în stare gravă la spital

Copiii au fost preluaţi de un elicopter SMURD FOTO: Mădălin Sofronie

Doi fraţi gemeni de nicio lună, au ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia, în urma unei intoxicaţii severe cu nitriţi. Medicii dau vina pe mama copiilor, precizând faptul că au fost îngrijiţi iresponsabil.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cazul copiilor a fost transportat din satul brăileal Chioibăşeşti, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia. Din relatările medicilor, mai bine de 24 de ore micuţii s-au zbătut între viaţă şi moarte. „A fost vorba despre o intoxicaţie severă cu nitriţi. Mama copiilor le pregătea laptele de bătu cu apă din fântână. Copiii au intrat în stop cardio-respirator, dar am reuşit să-i stabilizăm” precizează medicul Nina Precup Vâlcea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia. 

Vineri, în jurul prânzului, bebeluşii au fost transferaţi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia către un spital din Bucureşti, deoarece, din cauza intoxicaţiei, au început să aibă o serie de complicaţii, pe care medicii din Slobozia nu le puteau trata corespunzător. Ei au fost preluaţi de un elicopter SMURD şi transportaţi la Bucureşti. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările