Incendiu la o stână din comuna Făcăeni. Au ars 1.500 de baloţi de plante furajere

Incendiu la o stână din comuna Făcăeni. Au ars 1.500 de baloţi de plante furajere

Intervenţia a durat 3 ore FOTO Adevărul

Două adăposturi de animale aparţinând unui localnic din localitatea Făcăeni au luat foc miercuri, 3 iulie , în jurul orei 18.30, motiv pentru care au fost alertaţi pompierii de la Staţia Feteşti.

 
Aceştia s-au deplasat la locul intervenţiei cu 2 autospeciale cu apă şi spumă şi o autosanitară şi au lucrat alturi de serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă din localitate. Misiunea de stingere s-a întins pe o durată de mai bine de 3 ore din cauza cantităţii mari de plante furajere aprinse. Incendiul a cuprins  adăposturile pe o suprafaţă de aproximativ 200 mp, dar şi un saivan construit din lemn pe o suprafaţa de aproximativ 180 mp, 1.000 de baloţi de lucernă şi 500 baloţi paie. În momentul izbucnirii incendiului, în fermă nu se aflau animale. 
 
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului, susţin pompierii, a fost un scurtcircuit produs la un conductor, cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată la reţeaua de tensiune care trecea pe deasupra furajelor. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările