VIDEO Incendiu devastator la Axintele. Pompieri din Ialomiţa şi Călăraşi luptă cu flăcările

VIDEO Incendiu devastator la Axintele. Pompieri din Ialomiţa şi Călăraşi luptă cu flăcările

De vineri seară, pompierii intervin pentru stingerea incendiului FOTO ISU Ialomiţa

De mai bine de 12 ore, pompierii din judeţele Ialomiţa şi Călăraşi luptă cu flăcările în comuna Axintele. Un incendiu devastator, care a cuprins o suprafaţă de 4 hectare, risca să se extindă la pădure şi satul din apropiere din cauza vântului puternic. Focul a aprins o rezervă de furaje.

Ştiri pe aceeaşi temă

Forţe de stingere din 2 judeţe au acţionat toată noaptea la o rezervă de furaje aprinsă în câmp, în satul Horia din comuna Axintele. Misiunea continuă şi astăzi.
 
Incendiul a izbucnit în seara zilei de 07 august, în raionul de competenţă al ISU Călăraşi, care, din cauza arderii foarte mari, a solicitat în sprijin şi forţe de la ISU Ialomiţa. Acestea s-au alăturat intervenţiei în jurul orei 23.00, fiind şi la ora actuală la locul evenimentului. 
 
Alimentat de vânt, şi de cantitatea mare de paie stivuite în baloţi (circa 25.000 de baloţi din aproximativ 5 şire a 50-100 m lungime şi 5-10 m înălţime), incendiul se manifestă pe o suprafaţă de mai bine de 4 hectare de teren.
 
Toată noaptea au acţionat pentru localizare şi lichidare 3 autospeciale pentru stins incendii de la ISU Călăraşi, 2 autospeciale de la ISU Ialomiţa, un tractor, un buldoexcavator şi o cisternă din comuna Axintele.
Deşi condiţiile meteorologice (vânt puternic) au ridicat mari probleme pompierilor, aceştia au reuşit menţinerea arderii în perimetrul rezervei de furaje, împiedicând extinderea flăcărilor către comunitate sau către pădure. 
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: