IGSU: 40 de localităţi şi Capitala, afectate de fenomene meteo periculoase

IGSU: 40 de localităţi şi Capitala, afectate de fenomene meteo periculoase

Vremea rea a făcut ravagii în mai multe judeţe marţi, 25 iunie FOTO Adevărul

Pompierii au acţionat, în ultimele 24 de ore, pentru înlăturarea urmărilor generate de fenomenele meteorologice periculoase în 40 de localităţi din 13 judeţe şi în Capitală, a informat, miercuri, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). Judeţul ialomiţa s-a aflat ieri sub cod portocaliu de vreme rea.

 
Pompierii au intervenit cu motopompe de diferite capacităţi pentru evacuarea apei din 34 case, 75 de curţi şi 26 subsoluri, dar şi pentru degajarea a 93 de copaci doborâţi pe carosabil, fiind avariate 36 de autoturisme.
 
În urma instituirii codurilor portocalii şi roşii de către meteorologi şi hidrologi, IGSU a transmis şapte mesaje de avertizare a populaţiei prin sistemul RO-ALERT, care au vizat măsuri preventive pentru localităţi din judeţele Dâmboviţa, Galaţi, Timiş şi Tulcea.
 
Miercuri dimineaţă mai erau misiuni în desfăşurare în judeţele Argeş, Brăila, Buzău, Galaţi, Giurgiu, Ilfov şi Olt, precum şi în Bucureşti pentru evacuarea apei din gospodării şi pentru îndepărtarea elementelor de construcţie desprinse de pe clădiri şi a resturilor vegetale rezultate în urma ploilor abundente şi a vântului puternic.
 
Informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obţinute prin intermediul aplicaţiei DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store şi App Store.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: