IGPR: 536 de persoane, depistate de poliţişti prin sistemul informatic Schengen

IGPR: 536 de persoane, depistate de poliţişti prin sistemul informatic Schengen

Poliţia a depistat mai multe persoane, semnalate în SIS FOTO Adevărul

Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 536 de persoane, 71 de autovehicule şi 55 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.


În perioada 6 - 13 iulie, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 306 persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
Poliţiştii români au pus în aplicare 28 de mandate europene de arestare, au depistat 103 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 6 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.
 
De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 32 de documente şi au fost găsite 53 de autovehicule ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.
 
18 autovehicule, depistate de partenerii străini
 
Totodată, 230 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
Dintre acestea, 24 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, alte 24 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 5 erau semnalate dispărute de autorităţile române. 
 
Totodată, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 18 autovehicule şi 23 de documente căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: