Ialomiţa, râul sacru al României, înzestrat de zeul Zamolxe cu puteri curative

Ialomiţa, râul sacru al României, înzestrat de zeul Zamolxe cu puteri curative

Râul Ialomiţa în zona municipiului Slobozia FOTO: arhivă

Istorici, dar şi ezoterişti consideră Ialomiţa unul dintre cele mai sacre râuri din ţară. Toate acestea deoarece, legendele vorbesc despre faptul că era apa preferată a marelui zeu dac Zamolxe.

Ştiri pe aceeaşi temă

Râul Ialomiţa izvorăşte din Bucegii dâmboviţeni, iar albia s-a are o lungime de peste 400 de kilometri. Intră în judeţul care îi poartă numele în zona Dridu, şi se varsă în Braţul Borcea al Dunării, în zona localităţii Vlădeni.

Puţini sunt cei care cunosc şi legendele legate de apele Ialomiţei. Denumită de vechii daci „Naparis“, numele apei avea să fie schimbat în „Helibachia“. Cei doi termeni s-au contopit în timp, iar astăzi denumirea apei este „Ialomiţa“.

Tot vechii daci au fost şi cei care au considerat faptul că apele Ialomiţei sunt unele sacre şi pline de forţă şi energie. „Calitatea deosebită, atât din punct de vedere fizico-chimic, cât şi energetic-spiritual a apei Ialomiţei se pastrează încă“ susţin specialiştii în ezoterie, citaţi de blogul vacantaesoterica.ro.

Tot vechii daci vorbesc şi despre faptul că însuşi zeul Zamolxe a fost cel care a conferit apei Ialomiţei puteri sacre. Toate acestea întrucât era apa preferată a marii zeităţi dace.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările