FOTO Zi de doliu la Feteşti. Militarul ISU mort la datorie a fost condus pe ultimul drum

FOTO Zi de doliu la Feteşti. Militarul ISU mort la datorie a fost condus pe ultimul drum

Trupul militarului Gabriel Boitan a fost condus astăzi pe ultimul drum FOTO: M.S.

Militarul ISU Gabriel Boitan, mort în timpul unei operaţiuni de salvare, a fost condus pe ultimul drum. Un oraş întreg a venit să-i aducă omagii.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Ultima misiune
 
Angajat în cadrul Gărzii de Intervenţie Feteşti a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa, pompierul Gabriel Boitan a participat joi la o misiune de salvare a unor muncitori care săpau un şanţ pentru reţeaua de canalizare a oraşului şi peste care a căzut un mal de pământ. 
 
În timpul intervenţiei militarului, un alt val de pământ a căzut şi l-a acoperit. Din nefecirire el nu a mai putut fi salvat. După o oră în care au efectuat manevre de resuscitare, medicii SMURD au fost nevoiţi să declare decesul. 
 
Feteştiul îmbrăcat în doliu
 
Astăzi la Feteşti s-au desfăşurat funeraliile dedicate celui care a fost Gabriel Boitan. El a fost înmormântat asemeni unui erou căzut la datorie. Oficilii din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, alături de secretari din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor i-au dăruit, postmortem, medalia „Emblema de Onoare a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă“. 
 
Tot, postmortem, militarul a fost ridicat la gradul de sublocotenent. Pentru a-i cinsti memoria, cortegiul funerar a trecut prin centrul Feteştiului, iar Detaşamentul Slobozia, din care făcea parte Garda de Intervenţie Feteşti, a fost botezat cu numele militarului mort la datorie. 
 
Sute de oameni au plâns şi i-au adus omagii militarului. El a fost condus pe ultimul drum de peste 1000 de oameni, o parte dintre ei fiind reprezentaţi de angajaţi ai ISU din şase judeţe ale ţării. În momentul în care trupul neînsufleţit urma să fie depus în mormânt au fost trase salve de tun. 
 
 
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările