Ciupercile–gigant din Brâncoveni, noua atracţie turistică a Bărăganului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciupercile au devenit punct de atracţie FOTO: Florin Floreanu
Ciupercile au devenit punct de atracţie FOTO: Florin Floreanu

Proprietarii unei ferme din Brâncoveni au găsit în ogradă ciuperci imense. Acestea cântăresc peste şapte kilograme şi au o circumferinţă de peste un metru. Oamenii le-au transformat în punct de atracţie.

Nu mică le-a fost surprinderea proprietarilor de la ferma din Brâncoveni în momentul în care au descoperit la groapa de gunoi din ogradă o minune a naturii.

Pe o porţiune de peste 700 de metri, din loc în loc, au crescut ciuperci-gigant. Cel care le-a descoperit este chiar proprietarul fermei, Nicolae Bodeanu. Omul a rămas fără cuvinte când a văzut ciupercile-mutant.

Iniţial, omul le-a confundat cu dovlecii, însă în momentul în care s-a apropiat a observat că sunt ciuperci. Gospodarul este convins că vremea neobişnuit de frumoasă pentru luna octombrie a favorizat creşterea uluitoare a ciupercilor.

„Păi, la cât a plouat în ultima lună şi la cât soare a fost după aceea, este normal să crească şi ciupercile acestea aşa de mari. Recunosc faptul că nu mi s-a mai întâmplat niciodată să găsesc în curte ciuperci atât de mari. Sunt foarte încântat de ele“, ne-a declarat Nicolae Bodeanu.

Ciupercile-gigant de la ferma din Brâncoveni au o greutate de şapte kilograme şi au o circumferinţă a pălăriei de peste un metru. Ele au răsărit într-o zonă propice lor, aproape de locul unde fermierii adăpostesc compostul pe care îl folosesc pentru fertilizarea culturilor.

„Aici le-am găsit, răsăriseră aşa pe mormanul acesta de compost. Am fost foarte surprinşi când le-am văzut. Aproape că nu ne-a venit să credem. Poate fi şi un semn de la Dumnezeu“, mai spune Bodeanu, proprietarul ciupercilor-gigant.

„Am 65 de ani, dar aşa ceva nu am văzut“

Deşi din ciupercile-gigant ar putea ieşi porţii zdravene de mâncare, proprietarii comorilor naturale s-au ferit să le pună în tigaie sau pe grătar. Oamenii se tem ca nu cumva să fie otrăvitoare şi să îşi pună în pericol sănătatea.

 „Le-am cules, dar nu ne-am încumetat să le mâncăm pentru că ne este frică să nu fie cumva otrăvitoare. Le ţinem aşa, de frumuseţe, fiindcă sunt într-adevăr neobişnuite“, adaugă Nicolae Bodeanu.

Vestea ciupercilor-gigant de la ferma din Brâncoveni a uimit întreg satul. Oamenii vin să vadă minunea din ograda de la marginea localităţii şi rămân uimiţi de pălăriile imense pe care le au ciupercile crescute ca peste noapte.

Mulţi dintre vizitatorii de ocazie îşi fac fotografii pe care mai apoi le postează pe site-urile sociale.

Maria Popescu a venit cu nepoţii săi, Maria (7 ani) şi Mihai (5 ani), pentru ca micuţii să vadă ciupercile-mutant.

„Vorbea lumea prin sat că la fermă au crescut nişte ciuperci mari şi am adus şi eu nepoţii. Am 65 de ani şi aşa ceva n-am mai văzut. Ăştia mici sunt tare încântaţi“, ne povesteşte bunica. Micuţii nu se feresc să atingă pălăriile ciupercilor. „Mi-aş dori să le iau acasă, dar sunt cam grele pentru mine“, regretă micuţul Mihai. Ciupercile-gigant vor fi expuse în faţa fermei până când vremea îi va alunga pe vizitatori.
 

Vă mai recomandăm şi

Murăturile din Bărăgan, paşaport pentru Europa

Poftele culinare ale liderilor lumii: varză murată pentru Chirac, ketchup cu ananas pentru Nixon şi supă de cartofi pentru Merkel

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite