FOTO Cerul Sloboziei luminat de lampioane. S-au aprins pentru susţinerea copiilor bolnavi de poliomielită

FOTO Cerul Sloboziei luminat de lampioane. S-au aprins pentru susţinerea copiilor bolnavi de poliomielită

Lampioanele au fost aprinse după amurg FOTO: Ciprian Sofineti www.sofineti.ro

Spectacol de lumini pe cerul Sloboziei, noaptea trecută. 109 lampioane au fost aprinse pentru a fi susţinută cauza copiilor bolnavi de poliomielită. Acţiunea s-a desfăşurat şi în alte 22 de judeţe din ţară.

Ştiri pe aceeaşi temă


Acţiunea celor 109 lampioane ridicate la cer pentru susţinerea copiilor bolnavi de poliomielită a fost organizată de Clubul Rotary. Astfel, în zona bazinului de înot din Slobozia, părinţi şi copii au venit pentru a aprinde lampioanele şi a-i susţine pe micuţii care suferă de această afecţiune.

Ioana are 13 ani şi a aprins unul dintre cele mai mari lampioane. A participat la această acţiune alături de tatăl ei şi a fost foarte încântată pentru faptul că poate să se implice într-o activitate cu scop umanitar.

„Ştiu că pentru această boală trebuie făcut un vaccin, pe care copiii îl fac când sunt mici. Lampionul meu se va ridica cel mai sus” ne-a declarat Ioana.

Foto


Cât de periculoasă este poliomielita

Poliomielita (paralizia infantila) este infecţia cauzată de un virus, virusul poliomielitic, care se transmite pe cale fecal-orală sau respiratorie şi invadează sistemul nervos central, putând determina paralizii flasce la nivelul membrelor uneori ireversibile, fiind o boala invalidantă.

Cu toate că în multe cazuri infecţia este asimptomatica sau produce doar forme usoare, există şi cazuri foarte grave, în care prin afectarea centrilor bulbari sau cerebrali poate determina paralizia muşchilor respiratori şi deces.

Este o boala epidemică şi contagioasă, afectând mai ales copiii sub vârsta de 5 ani, singura metoda de prevenire recomandata fiind vaccinarea antipoliomielitică.
 

Oamenii mari vrăjiți de magina lampioanelor FOTO: Ciprian Sofineti www.sofineti.ro

Imagini din aceeasi galerie
  • Oamenii mari vrăjiți de magina lampioanelor FOTO: Ciprian Sofineti www.sofineti.ro
  • Două tinere au legat prietenii aprinzând lampioane FOTO: Ciprian Sofineti www.sofineti.ro
  • Lampioane surprinse pe tabletă FOTO: Ciprian Sofineti www.sofineti.ro
  • Oamenii au venit în număr mare pentru a aprinde lampioanele FOTO: Ciprian Sofineti www.sofineti.ro 
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările