Focar de COVID-19 la o croitorie din Urziceni. DSP a deschis o anchetă pentru a stabili cum s-au îmbolnăvit 21 de femei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Focar de COVID-19 la Urziceni FOTO Adevărul
Focar de COVID-19 la Urziceni FOTO Adevărul

Autorităţile din judeţul Ialomiţa au declanşat o anchetă epidemiologică pentru a stabili cum s-au îmbolnăvit 21 de angajate ale unei croitorii din Urziceni. Focarul de COVID-19 a fost descoperit după ce 3 dintre angajate s-au prezentat la spital cu simptome specifice noului coronavirus. După testare, s-a aflat că sunt infectate.

Primarul localităţii, Constantin Sava, avertiza în urmă cu mai bine de o lună că Urziceniul, aflat în apropierea comunei Bărbuleşti, unde oamenii nu respectă nicio regulă santiară, riscă să devină focar COVID-19. Conform autorităţilor locale, cele 21 de angajate sunt asimptomatice şi vor fi transferate la Spitalul Municipal « Anghel Saligny» din Feteşti. Din cauza acesti situaţii, alţte 47 de persoane au fost trimise în izolare la domicliu. Femeile sunt angajate la o firmă de confecţii din Capitală, care are punct de lucru la Urziceni.

În urmă cu o lună, edilul din Bărbuleşti a cerut carantinarea comunei Bărbuleşti. Acesta a solicitat Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) restricţionarea accesului locuitorilor din Bărbuleşti în municipiul Urziceni, doarece aceştia din urmă „nu respectă măsurile luate împotriva COVID-19”, se arată într-un mesaj al Primăriei Urziceni, postat pe pagina de socializare a instituţiei.

„Deoarece vecinii noştri nu respectă măsurile luate împotriva COVID-19, primarul municipiului nostru, Constantin Sava, a făcut mai multe adrese către Ministerul Administraţiei şi Internelor şi către prefectură pentru a restricţiona accesul locuitorilor din Bărbuleşti în municipiu. Reamintim că această localitate are foarte multe cazuri confirmate care indică prezenţa noului coronavirus”, se arată în mesajul postat. 

.

„Măsurile luate sunt justificate de faptul că municipiul Urziceni este un nod de comunicaţie rutieră şi feroviară importantă şi este frecvent tranzitat de persoane din comuna Bărbuleşti în număr foarte mare, care sunt reîntoarse din zonele afectate de COVID-19 şi nu au respectat niciun fel de reguli de convieţuire civilizată”, arată Constantin Sava.

Reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa au respins solicitarea primarului Constaint Sava. Conform anchetelor epidemiologice efectuate de Direcţia de Sănătate Publică Ialomiţa, la Bărbuleşti nu se impune măsura carantinării, aşa cum s-a întâmplat la Ţăndărei. 

În ultimele zile, DSP Ialomiţa a anunţat că 302 persoane s-au vindecat de COVID-19. În continuare însă, situaţia rămâne delicată deoarece numărul îmbolnăvirilor creşte. Aproximativ 400 de cazuri au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus în judeţul Ialomiţa, iar 21 de persoane au decedat.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite