Elevi din Bulgaria au încondeiat ouă la Slobozia

Elevi din Bulgaria au încondeiat ouă la Slobozia

Elevii s-au bucurat că au învăţat să încondeieze ouă

Şcoala Numărul 3 din Slobozia a avut astăzi oaspeţi de seamă. Este vorba despre un grup de elevi de la şcoala Ivan Vazov din Silistra, ce a poposit astăzi la Slobozia, pentru a cunoaşte tradiţiile specifice Bărăganului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Legăturile dintre cele două şcoli s-au consolidat în urmă cu doi ani, în momentul în care autorităţile locale din Slobozia şi Silistra, alături de şcolile din cele două localităţi, au demarat un proiect ce a presupus interacţiunea între elevii slobozeni şi cei bulgari.

Astfel, în septembrie 2010, elevii Şcolii Numărul 3 din Slobozia au mers la Silistra şi au făcut cunoştinţă cu cei bulgari. Astăzi, a fost rândul elevilor din Silistra să vină la Slobozia.


Însoţiţi de cadrele didactice, micuţii au ajuns în oraş la primele ore ale dimineţii. Îmbrăcaţi în costume populare bulgăreşti, ei le-au arătat gazdelor că dansurile şi muzica tradiţională de la sud de Dunăre se păstrează şi astăzi.


„Programul artistic al elevilor bulgari a fost foarte frumos. Elevii noştri au rămas impresionaţi de felul în care ei păstrază tradiţile populare“, a declarat profesorul Valentin Cilibeanu, directorul Şcolii Numărul 3 din Slobozia.

Lecţia de încodeiat ouă

De la şcoală, elevii bulgari au mers să viziteze Slobozia. Ei au poposit la Muzeul Naţional de Agricultură, unde au învăţat să încondeieze ouă. Micuţii au fost foarte încântaţi de acest obicei popular.


„Nu ştiam să încondeiez ouă, dar acum am învăţat cât de cât. Mi-a plăcut şi la şcoala de aici. Este frumoasă şi curată, iar elevii ne-au primit cu bucurie“, a spus entuziasmată, Iveta Tudorova (13 ani), elevă în clasa a VI-a la şcoala din Silistra.

După ce au admirat toate exponatele din muzeu, micuţii au mers în pelerinaj la Catedrala Episcopală şi au vizitat şi Parcul Hermes.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările