Dragostea la vârsta a treia, mai puternică decât cea din tinereţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutterstock.com
FOTO: Shutterstock.com

În opinia psihologilor, abia după prima tinereţe oamenii simt adevărata dragoste. Specialiştii susţin faptul că la vârsta a treia sentimentele sunt mai solide, iar teama de infidelitate dispare.

Psihologii sunt de părere că discuţiile legate de iubirile care-i cuprind pe oamenii trecuţi de vârsta de 50 de ani reprezintă nişte tabuuri sau stereotipii. „Dragostea la vârsta a treia există. Este o dragoste constantă, care depăşeşte viciul infidelităţii şi devine mult mai stabilă pentru că nu se bazează exclusiv pe sexualitate”, explică psihologul Victoriţa Dumitrache, preşedintele Colegiului Psihologilor din Ialomiţa. 

Cum iubesc bunicii 

În opinia psihologilor, dragostea manifestată de persoanele ajunse la maturitate este total diferită faţă de cea pe care tinerii şi-o împărtăşesc. Vârstnicii iubesc sincer şi frumos, sentimentele pe care le au unul faţă de celălalt fiind mai solide şi bazate pe încredere reciprocă şi respect. 

„Doi oameni ajunşi în pragul maturităţii descoperă alte aspecte ale vieţii în doi. Astfel, dragostea la vârsta a treia poate fi una de nevoie. Doi oameni stau împreună pentru a-şi alunga singurătatea, pentru a fi un sprijin unul pentru celălalt”, adaugă psihologul Victoriţa Dumitrache. 

  

Experienţa vieţii de cuplu ar putea fi principalul avantaj pe care îl au persoanele care deşi trecute de maturitate sunt încă în împreună. Grijile, greutăţile, dar şi momentele plăcute petrecute în doi reuşesc să consolideze relaţiile, iar în timp acestea să devină mai puternice. Totuşi, nu în toate cazurile aceste atribute reuşesc să domnie şi să asigure o viaţă de cuplu îndelungată şi armonioasă. În opinia psihologilor, cuplurile care după o lungă perioadă de convieţuire ajung să fie în impas au în, de cele mai multe ori, probleme de comunicare. 

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite