De ce înşală bărbaţii şi de ce unii dintre ei aleg prostituatele. Cum definesc specialiştii infidelitatea înscrisă în ADN

De ce înşală bărbaţii şi de ce unii dintre ei aleg prostituatele. Cum definesc specialiştii infidelitatea înscrisă în ADN

Prostituate din Gorj FOTO: Alin Ion

Psihologii susţin faptul că gestul bărbaţilor de a-şi satisface poftele apelând la serviciile oferite de prostituate nu reprezintă o problemă de morală socială. Specialiştii confirmă faptul că oamenii au fost creaţi să fie poligami, iar infidelitatea bărbaţilor rezultă din acest amănunt.

Mersul la prostituate sau amantlâcurile nevinovate reprezintă tot atâtea forme pe care le îmbracă infidelitatea. Starea numită infidelitate a reprezentat tot timpul o problemă de morală socială. Partenerii infideli au fost desconsideraţi şi puşi la zid, pentru că încalcă regula firească a lucrurilor, aceea de a se comporta exemplar în relaţia în care s-au implicat.
 
În cazul bărbaţilor, precum şi în cel al femeilor, a-ţi înşela partenerul sau partenera nu reprezintă însă o problemă social-morală. Psihologul Victoriţa Dumitrache, preşedintele Colegiului Psihologilor din Ialomiţa, explică faptul că partenerii care înşeală sunt de fapt, programaţi să fie poligami. 
 
„Bărbaţii înşeală pentru că suntem programaţi pe poligamie în sensul de a ne căuta şi de a ne selecţiona un partener sau o parteneră. Monogamia e educată şi cultivată. Infidelitatea e poligamia needucată” explică psihologul Victoriţa Dumitrache. 
 
De ce suntem infideli?
 
Psihologii explică şi motivele care-i determină pe oameni să fie infideli. Amănuntele scot la iveală faptul că, în foarte multe cazuri, infidelitatea are strânsă legătură cu personalitatea indivizilor. „Infidelitatea vinde din combinaţia câtorva trăsături de personalitate. Misoginism, curiozitate, nondeschidere, dependenţă de sex, dorinţa de noutate”, mai spune psihologul Victoriţa Dumitrache. Mai mult, infidelitatea poate apărea şi în cazul cuplurilor imature, închegate mult prea devreme sau printre partenerii care au mari probleme de comunicare, unii cu ceilalţi. 
 
Ajutorul vine de la specialişti 
 
Pentru a rezolva toate probleme de cuplu, specialiştii au o întreagă paletă de idei astfel încât să preîntâmpine o eventuală separare a partenerilor. În primul rând aceştia ar putea apela cu încredere terapia maritală. De asemenea, ar putea încerca şi cursurile premaritale, adică o serie de discuţii despre, responsabilitate, fidelitate, precum şi alte aspecte pe care le generează viaţa de cuplu. Cel mai important este însă ca ambii parteneri să fie capabili să adopte idei de viaţă noi şi să le îmbunătăţească. 
 
Citiţi şi:
 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: