Cum vrea un spital din provincie să atragă medici. Manager: „Sunt avantaje pentru toţi cei care vin la noi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
A;a va arăta unitatea medicală după modernizare FOTO Facebook/Marian Pavel
A;a va arăta unitatea medicală după modernizare FOTO Facebook/Marian Pavel

Pentru a rezolva problema deficitului de medici în Bărăgan, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia a găsit soluţia salvatoare: unitatea medicală să devină Centru de pregătire profesională pentru rezidenţi.

În prezent, spitalul mai are nevoie de cel puţin 15 medici pentru a funcţiona la nivel optim. Printre specialităţile descoperite se regăsesc: Pediatria, Neonatologia, Neurologia, Cardiologia şi Unitatea de Primiri Urgenţe. 

Posturile de medici specialişti au fost deja scoase la concurs pentru completarea schemei de personal. Încercăm să funcţionăm cu schema de personal completă, pentru a furniza servicii medicale de calitate pacienţilor, a precizat Liviu Patrichi, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă. 

Acesta spune că se depun toate eforturile pentru a convinge medici să vină să profeseze în Bărăgan. În acest sens a fost găsită o soluţie salvatoare: spitalul să fie transformat în Centru de pregătire profesională pentru medicii rezidenţi.

„Este vorba despre încheierea unui parteneriat de colaborare cu profesorii universitari din Bucureşti. Conform acestui parteneriat activitatea de practică medicală ar urma să fie desfăşurată în cadrul unităţii medicale, iar la finalul stagiilor, după susţinerea examenului de rezidenţiat, medicii să aibă posibilitatea de a rămâne aici, în spitalul  în care s-au pregătit. Deja am pornit mai multe discuţii cu renumiţi profesori universitari în această direcţie, iar feedback-ul pare să fie unul pozitiv", a spus Liviu Patrichi.

Nu doar un loc de muncă stabil este avantajul pentru medicii care doresc să vină la Slobozia. Autorităţile s-au gândit la o serie de facilităţi: se decontează naveta pentru cei care locuiesc în alt oraş, dar se decontează şi o parte a chiriei pentru cei care aleg să locuiească la Slobozia.

Pe lângă toată acestea, conducerea spitalului spune că echipamentele şi dotările de ultimă generaţie în aparatură medicală, investiţie care se ridică lam peste 5 milioane de lei, nu sunt de neglijat. În această perioadă unitatea medicală se află în plin proces de modernizare, astfel că spaţiul de lucru va fi unul complet renovat şi primitor. De asemenea, la Slobozia, autorităţile locale, în parteneriat cu Agenţia Naţională pentru Locuinţe, construieşte un bloc destinat exclusiv medicilor care vor să se stabilească în Bărăgan. "Există avantaje pentru toţi cei care vor să vină să lucreze în spitalul nostru. Noi îi aşteptăm", a precizat Liviu Patrichi.

Vă mai recomandăm şi:

Paradoxul scumpirii cărnii autohtone. Importăm, deşi marfa românească la poarta fermei e mai ieftină

România închide zeci de centre de vaccinare. Dr. Valeriu Gheorghiţă: Oamenii vor reveni la vaccin în valul 4

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite