Cum să străbaţi oraşul pe două roţi fără efort. Bicicleta electrică, ultima „fiţă“ vândută pe piaţa agrementului

Cum să străbaţi oraşul pe două roţi fără efort. Bicicleta electrică, ultima „fiţă“ vândută pe piaţa agrementului

FOTO: shuttertstock.com

În ultimul timp, bicicleta a devenit foarte populară. Este prietenoasă cu mediul, se mişcă eficient în condiţii de trafic aglomerat şi poate fi lăsată oriunde. Cei care vor să aibă toate aceste avanaje, fără a pedala prea mult, au la dispoziţie şi varianta cu motor electric a tradiţionalului mijloc de transport.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bicicleta electrică reprezintă varianta mecanizată a tradiţionalei bicilete cu lanţ şi pedale. Tot ce aduce nou această inveţie este un motor conectat la o  baterie Li – Ion a cărei putere este de 250 W, cu ajutorul căreia vehiculul poate atinge o viteză maximă de 25 kilometri la oră. 
 
Avantajul bicicletei electrice constă în faptul că nu mai trebuie să depui foarte mult efort pentru pedalat. Viteza se poate accelera cu ajutorul unui buton montat pe ghidon, însă invenţia nu înlocuieşte definitiv plăcerea pedalatului. Odată oprit motorul electric, conducătorul poate da din pedale fără niciun fel de probleme. 
 
Un vehicul prietenos 
 
Cel mai mare avantaj al persoanelor care se plimbă cu bicicleta electrică este faptul că reduc la minim efortul depus în timpul pedalatului. Astfel, pot ajute la serviciu, la cumpărături sau în parcul preferat mult mai repede şi fără a simţi nevoia unui duş imediat ce au coborât din şa. Piaţa de profil pune la dispoziţie numeroase tipuri de biciclete electrice, preţurile acestor produse variind între 1.500 şi 4.000 de dolari.
 
Diferenţa o face rezistenţa bateriei Li-Ion şi dotările tehnice pe care le are acest produs. Specialiştii în domeniu recomandă bicicleta electrică vârstnicilor, persoanelor cu probleme medicale dar care adoră pedalatul sau pentru cei care orice plimbare prin oraş se transformă într-un chin din cauza parcărilor insuficiente. 
„Bicicleta electrică este o variantă de transport excepţională, pentru persoanele cu vârsta înaintată sau cu probleme medicale, pentru cei care au locul de muncă în cartiere aglomerate, aflaţi în imposibilitatea de a găsi un loc de parcare în timp util” susţine George Culda, reprezentat al unui magazin de biciclete din Capitală. 
 
Sfaturi practice 
 
Potenţialii proprietari trebuie să ştie câteva lucruri despre cum trebuie achiziţionat, păstrat şi utilizat produsul, înainte de a scoate banii din buzunar. Pe piaţă există două modele de biciclete electrice, cele cu motorul montat în butucul roţii şi cele cu motor poziţionat sub cadru. Diferenţa între cele două modele o face capacitatea motorului şi modul în care componetele sale sut integrate pentru a nu crea disconfort în timpul mersului. 
De asemenea, cumpărătorii trebuie să ştie faptul că produsul trebuie să vină la pachet şi cu o garanţie de cel puţin un an, pentru piese şi sistemul electric. Totodată trebuie luată în calcul şi durata de viaţă a bateriei.
 
„Deşi unii producători susţin că acestea rezistă 1.000 de cicluri de încărcare, adică aproximativ 3 ani, în realitate, ele rezistă la 600 - 800 de cicluri de încărcare, aşa că trebuie discutat de la început cu reprezentaţii producătorului despre modul în care poate fi înlocuită” mai spune George Culda. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: