Cum se ridică o vilă de prim-procuror: pe influenţe şi şantaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Hristescu, fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa este cercetate de DNA FOTO: guraialomitei.com
Cătălin Hristescu, fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa este cercetate de DNA FOTO: guraialomitei.com

Cătălin Hristescu, fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, este cercetat penal de DNA pentru că ar fi făcut presiuni asupra unui om de afaceri ca să-i vândă materiale de construcţie la reducere necesare să-şi ridice o casă impunătoare.

Cătălin Hristescu, fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, înlocuit din funcţie miercuri, la decizia Consiliului Superior al Magistraturii, este cercetat penal de DNA Bucureşti, de la începutul săptămânii, pentru şantaj, trafic de influenţă şi instigare la abuz în serviciu. După descinderile de marţi acasă la Hristescu, dar şi la biroul acestuia, procurorii anticoruţie au obţinut din partea magistraţilor decizia ca acesta să nu părăsească ţara, în următoarele 30 de zile.

Conform anchetatorilor, fostul prim-procuror l-ar fi ameninţat pe patronul unei firme din Slobozia să-i vândă cu reducere materiale de construcţii pentru a-şi finaliza vila impunătoare din cartierul de lux Transmim. Mai mult, procurorii DNA susţin că Hristescu ar fi încercat să sustragă un dosar penal aflat în lucru la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia, în care patronul de la care pretindea materialele de construcţie era cercetat pentru fapte de evaziune fiscală. El i-ar fi promis omului de afaceri că va  „aranja” dosarul respectiv în interesul său, dacă se înţeleg asupra afacerilor privind finalizarea vilei.

Totodată, anchetatorii din cadrul DNA au reţinut în sarcina prim-procurorului Hristescu şi faptul că i-a ameninţat pe doi poliţişti de la Serviciul Rutier Feteşti să nu întocmească un dosar penal pe numele unui prieten de-al său, prins băut la volan.

600 de metri pătraţi în cartier rezidenţial

Vila primprocurorului Hristescu FOTO: ziarul Independent

casa hristescu slobozia

În privinţa casei impunătoare, potrivit declaraţiei de avere a procurorului, postată pe site-ul CMS, Hristescu a achiziţionat, în anul 2007, un teren de 600 de metri pătraţi în cartierul rezidenţial. Pe acea suprafaţă a început să-şi ridice o vilă impresionantă. Construcţia imobilului s-a realizat în pas de melc, însă ea a fost aproape finalizată în ultimul an. Surse din cadrul anchetei susţin că ritmul alert de construcţie este rezultatul presiunilor pe care Hristescu le-ar fi făcut asupra administratorului firmei care-i furniza materialele de construcţie.

Vila procurorului are o suprafaţă de 600 de metri pătraţi, două etaje, patru intrări, balustrade in lemn, fier forjat şi sticlă, precum şi un acoperiş în formă de arcadă. Gardul care o înconjoară este din beton în care sunt inserate elemente de metal şi PVC, frumos lucrate. Toate acestea pentru a-i da imobilului o opulenţă fără margini.

În aceeaşi declaraţie de avere, procurorul a mai trecut şi cele două autoturisme pe care le deţine: un Mercedes E220, fabrica în 2009, şi un Opel Astra, fabricat în 2010. Maşinile au fost achiziţionate prin cumpărare. De asemenea, venitul anual al procurorului, potrivit declaraţiei de avere, a fost de 124.000 de lei.

Legături cu interlopii

Pe lângă acuzaţiile aduse de procurorii direcţiei Naţionale Anticorupţie, Cătălin Hristescu ar fi şi un apropiat al interlopilor din Slobozia. Fostul prim-procuror apare într-un filmuleţ postat recent pe internet la o petrecere de ziua lui Victor Dinescu, zis şi „Vivi”, un interlop din Slobozia, specializat în acte de cămătărie şi tranzacţii ilegale cu terenuri.

Atmosfera de petrecere era întreţinută de cântăreţul Adrian Minune, căruia „Vivi” îi oferea suma de 1.000 de lei pentru a-i dărui o dedicaţie prim-procurorului. „Pentru frăţiorul meu Cătălin procurorul” a fost mesajul pe care „Vivi” i l-a transmis magistratului, cercetat acum de DNA Bucureşti. Mai mult, din imaginile respective reiese foarte clar relaţia cordială pe care Hristescu o avea cu „Vivi”. Cei doi ciocnesc paharele cu băutură şi îşi strâng mâinile prieteneşte.

Citeşte şi:

VIDEO Prim-procurorul Parchetului Ialomiţa, la petrecere cu interlopi. Dedicaţia unui infractor: „De la Vivi, pentru frăţiorul meu Cătălin procuroru’”

Un filmuleţ cutremură din temelii justiţia ialomiţeană. Personajul principal este prim-procurorul Cătălin Hristescu, proaspăt suspendat din funcţie de CSM pentru fapte de corupţie, şi interlopul local Victor Dinescu, zis şi „Vivi”. Cei doi au fost surprinşi în timp ce petreceau pe ritmurile de manele ale lui Adrian Minune.

CSM l-a suspendat din funcţie pe prim-procurorul Parchetului Ialomiţa, Cătălin Hristescu

În şedinţa plenului Secţiei pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, forul superior al magistraţilor din România a decis suspendarea din funcţie a lui Cătălin Hristescu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa. Decizia membrilor CSM vine ca urmare a începerii acţiunii penale îndreptată împotriva magistratului de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie-Structura Centrală. 

Descindere la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa. Procurorul-şef Cătălin Cristian Hristescu, suspectat de legături cu interlopii

Cătălin Cristian Hristescu, procurorul-şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, este suspectat de legături cu lumea interlopă. Anchetatorii DNA au descins marţi, 21 ianuarie, la locuinţa magistratului şi la biroul acestuia din sediul instituţiei din Slobozia, aparţinând Ministerului Public.

Trei capete de acuzare pe numele prim-procurorului Cătălin Hristescu

În cursul acestei după-amiezi, procurorii DNA Bucureşti au dispus începerea urmăririi penale în cazul prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa. Cătălin Hristescu se face acuzat de comiterea mai multor infracţiuni. Anchetatorii DNA susţin că el a comis infracţiuni de şantaj, trafic de influenţă şi instigare la abuz în serviciu.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite