Cum puteţi plăti taxa de pod de la Feteşti. De ce este recomandat să nu achitaţi retroactiv peajul

Cum puteţi plăti taxa de pod de la Feteşti. De ce este recomandat să nu achitaţi retroactiv peajul

Taxa de pod poate fi plătită şi prin SMS pentru a evita aglomeraţia FOTO Adevărul

Tariful de trecere (peajul) trebuie achitat ori de câte ori tranzitaţi podurile de la Feteşti şi Cernavodă, le reaminteşte şoferilor Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere(CNAIR).  Acest tarif poate fi plătit şi prin SMS la numărul 7577, pentru a fi evitată aglomeraţia din aceste zile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Peajul mai poate fi achitat: pe site-ul CNAIR www.erovinieta.ro dedicat unor astfel de plăţi (inclusiv pentru rovinietă); la distribuitorii autorizaţi, în special în benzinării (http://www.cnadnr.ro/ro/puncte-de-distributie); direct la punctul de plată amplasat pe banda marginală de trecere identificată prin înscrisul 'cash'; prin aplicaţia de mobil 'etarife' proprietatea CNAIR, disponibilă pe App Store, Play Store şi Marketplace, valabilă pentru toate sistemele de operare pe smartphone, fără comisioane de tranzacţionare sau alte costuri suplimentare.
 
Peajul este valabil 12 luni de la data plăţii, în cazul în care nu aţi efectuat trecerea. “Utilizatorii care achită tarifele prin SMS sunt sfătuiţi să acorde o atenţie sporită la datele pe care le introduc, în special la corectitudinea numărului de înmatriculare.
 
Nu trimiteţi SMS în timp ce conduceţi!
 
"Recomandăm conducătorilor auto să nu completeze datele pentru plata prin SMS în timp ce conduc vehiculul, deoarece există riscul major de a produce evenimente rutiere cu posibile consecinţe dezastruoase. Pentru evitarea unor astfel de situaţii, vă sfătuim să opriţi în locuri special amenajate. Vă sfătuim să achitaţi aceste tarife anticipat (pe site-ul www.erovinieta.ro sau la distribuitorii autorizaţi). În cazul în care aţi achitat peajul prin SMS sau la benzinării, înainte de efectuarea trecerii, folosiţi benzile 'e-tarif' marcate cu semn.
 
În cazul în care aţi trecut fără să plătiţi, aveţi posibilitatea să achitaţi peajul până la ora 23.59 a zilei următoare trecerii, la benzinăriile acreditate sau prin SMS. Recomandăm, totuşi, să nu plătiţi retroactiv, deoarece există riscul să uitaţi să efectuaţi această operaţiune şi să plătiţi amendă contravenţională. Precizăm însă că plata retroactivă a tarifului de trecere nu se poate realiza la staţiile de taxare de la Feteşti”, a anunţat CNAIR.
 
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere reaminteşte că prin portalul web www.erovinieta.ro se pot verifica plăţile efectuate şi perioadele de valabilitate, precum şi trecerile prin staţia de taxare Feteşti (pe benzile marcate 'e-tarif').
 
citeste totul despre: