Cum au fost cheltuiţi 21 de milioane de lei pentru o reţea de apă care pune în pericol sănătatea locuitorilor din Urziceni

Cum au fost cheltuiţi 21 de milioane de lei pentru o reţea de apă care pune în pericol sănătatea locuitorilor din Urziceni

Staţia de apă din Urziceni FOTO: urziceniultau.ro

O investiţie de 21 de milioane de lei, reprezentând forarea unei noi surse de apă pentru municipiul Urziceni, judeţul Ialomiţa, a fost executată în zadar. Instalaţia nu a primit aviz sanitar de funcţionare, iar apa are probleme în ceea ce priveşte potabilitatea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Apă nepotabilă la Urziceni

După trei ani şi jumătate de forări şi şantiere, investiţia autorităţilor locale din Urziceni într-o nouă sursă de apă a fost finalizată în urmă cu aproximativ patru luni.

Tot atâta timp a trecut de când aleşii locali încearcă să demonstreze faptul că apa pe care o extrag din cele 35 de puţuri săpate la intrarea în localitate are o calitate superioară.


Conform analizelor efectuate de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Ialomiţa, apa din noua sursă de la Urziceni are depăşiri de 10 ori mai mari decât limitele admise la mangan, sulf şi hidrogen sulfurat.

Este motivul pentru care inspectorii DSP Ialomiţa nu au dat avizul de funcţionare respectivei surse de apă.

„Analizele efectuate până în prezent nu permit obţinerea avizului sanitar de funcţionare. Chiar dacă se va pompa apă pe conducte, aceasta nu poate fi furnizată, deocamdată, populaţiei. Iar în condiţiile existente, nici nu credem că acest lucru se va întâmpla prea curând!” a explicat situaţia, pentru site-ul de ştiri independentoline.ro, Dan Noel, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Ialomiţa.

Bani cheltuiţi inutil

Investiţia în noua sursă de apă de la Urziceni a costat nici mai mult, nici mai puţin de 21 milioane de lei. Banii au fost acordaţi de Uniunea Europeană, iar beneficiara finanţării a fost societatea SC Ecoaqua Urziceni, firma care administrează şi furnizează apă locuitorilor municipiului. Lucrările au fost executate cu firma PEYBER HISPANICA SL, un antreprenor spaniol, specializat în amenajarea de surse de apă.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: