Cum arată declaraţia pe care trebuie să o completeze locuitorii din Slobozia, oraş aflat în carantină

Cum arată declaraţia pe care trebuie să o completeze locuitorii din Slobozia, oraş aflat în carantină

Poliţia a intensificat controalele FOTO Adevărul

Rata incidenţei cumulative a cazurilor de COVID-19 la 1000 de locuitori la data de 13 noiembrie, pentru perioada 30 octombrie – 12 noiembrie, a ajuns, în municipiul Slobozia, la 8,04, rata pe judeţ crescând la 2,78. de pe 12 noiembrie, oraşul a fost plasat în carantină, iar locuitorii sunt obligaţi

Ştiri pe aceeaşi temă

Cetăţenii din Slobozia sunt obligaţi acum să prezinte declaraţia de propria răspundere pentru orice deplasare de la domiciliu.
În seara zilei de 12 noiembrie, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat carantinarea municipiului Slobozia. Solicitarea  de carantinare a fost făcută ca urmare a numărului mare de cazuri confirmate la nivelul oraşului. Conform autorităţilor, rata incidenţei a fost pe 11 noiembrie la Slobozia la 7,49/1.000 de locuitori.
 
Conform Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa, din cele 700 de teste pozitive din ultimele zile, peste 400 provin de la pacienţi din Slobozia.
 
 "Este o măsură necesară având în vedere faptul că numărul cazurilor la Slobozia este mare. Va fi însă o măsură temporară, pentru 14 zile. Totul depinde de evoluţia epidemiologică. 
 
Decizia de carantinare a municipiului Slobozia are în vedere prevenirea răspândirii virusului şi limitarea presiunii pe sistemul de sănătate pe care numărul mare de îmbolnăviri o exercită. Miercuri, 11 noiembrie, situaţia epidemiologică ne arăta un indice de infectări de 7,46/1.000 de locuitori, ceea ce arată o răspândire a virusului deosebit de periculoasă pentru populaţie. 
 
Vă asigurăm că toate deciziile luate la nivel judeţean şi naţional au în vedere salvarea de vieţi omeneşti şi acum este momentul ca noi toţi să fim solidari şi să facem sacrificiile necesare pentru ca oamenii dragi nouă să fie în siguranţă", potrivit Prefecturii Ialomiţa", a explicat Toniţa Manea, prefectul judeţului Ialomiţa.
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările